Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ανησυχία στο Λονδίνο: Κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

8 Αυγούστου 2017 12:23
Ανησυχία στο Λονδίνο: Κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

Προβλήματα στομαχικών διαταραχών παρουσίασαν αρκετοί αθλητές που συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Λονδίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χθεσινός αποκλεισμός του Ισαάκ Μακουάλα από τους προκριματικούς των 200 μέτρων είχε να κάνει με κρούσμα τροφικής δηλητηρίασης, που υπέστη ο αθλητής από την Μποτσουάνα.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, οι διοργανωτές του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανακοίνωσαν ότι αρκετές ομάδες είχαν αναφέρει περιπτώσεις γαστρεντερίτιδας στο ξενοδοχείο που είχαν καταλύσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ελένη Τσολάκη ποζάρει χωρίς ίχνος μακιγιάζ στον φακό! Πως σας φαίνεται;

«Εκείνοι που έχουν προσβληθεί, έχουν υποστηριχθεί τόσο από τους γιατρούς της ομάδας όσο και από το ιατρικό προσωπικό της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων. Επιπλέον, συνεργαζόμαστε με τις αρχές στην Αγγλία, για να εξασφαλίσουμε ότι η κατάσταση θα αντιμετωπιστεί με επιτυχία» τόνισε η οργανωτική επιτροπή, προσθέτοντας: «Έχουν δοθεί περαιτέρω συμβουλές και κατευθυντήριες γραμμές για τους γιατρούς των ομάδων και το προσωπικό υποστήριξης, υπεύθυνο για ένα τέτοιο περιστατικό».

Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν ο Μακουάλα, που έμεινε εκτός των 200 μέτρων, έμενε στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, ωστόσο δήλωσε στη σελίδα του στο Facebook ότι άλλοι αθλητές του καταλύματός του ήταν επίσης άρρωστοι.

«Σύμφωνα με τους ιατρούς του IAAF, προφανώς πάσχω από τροφική δηλητηρίαση που έχει πλήξει αρκετούς άλλους αθλητές στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο» έγραψε στη σελίδα του στο Facebook. «Ας ελπίσουμε ότι θα μου επιτρέψουν να τρέξω τον τελικό μου αύριο».

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου ξεκαθάρισε σε ανακοίνωσή της πως οι έλεγχοι που έγιναν για τις συνθήκες υγιεινής δεν έδειξαν κανένα πρόβλημα. Πάντως, αρκετοί αθλητές που ήταν να μείνουν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, πρόκειται τελικά να μεταφερθούν αλλού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόσο γλυκό; Η Σίσσυ Χρηστίδου φωτογραφίζει τον γιο της στην πιο ιδιαίτερη στιγμή της ημέρας!

Ο Mακουάλα είναι μεταξύ των φαβορί για τα 400 μέτρα. Επίσης, ο 400αρης Ιρλανδός Τόμας Μπαρ, αναγκάστηκε επίσης να μείνει χθες έξω από τους ημιτελικούς.

«Δεν αισθανόμουν καλά και πέρασα μία γαστρεντερίτιδα» δήλωσε ο Μπαρ. «Ολόκληρη η χρονιά μου έχει επικεντρωθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα... και είμαι έτοιμος να αποσυρθώ» είπε απογοητευμένος.

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share