Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μπορεί ένα τσιγάρο να κάψει σχεδόν ένα ολόκληρο νησί; - Αυτός είναι ο λόγος που ξεκίνησε η φωτιά στα Κύθηρα!

7 Αυγούστου 2017 20:38
Μπορεί ένα τσιγάρο να κάψει σχεδόν ένα ολόκληρο νησί; - Αυτός είναι ο λόγος που ξεκίνησε η φωτιά στα Κύθηρα!

Μπορεί ένα τσιγάρο να κάψει σχεδόν ένα ολόκληρο νησί; Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καλείται να δώσει απαντήσεις. Τίποτα δεν αποκλείει ο δήμαρχος Κυθήρων

Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι υπεύθυνος όπως φαίνεται για άλλη μια φορά για τη μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει από το πρωί της Παρασκευής μεγάλο μέρος των Κυθήρων προκαλώντας μια ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκλειψη Σελήνης στον Υδροχόο σήμερα: Ποια ζώδια θα επηρεαστούν σύμφωνα με τον Κώστα Λεφάκη;

Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν από τσιγάρο που πέταξε ασυνείδητος πολίτης σε παρακείμενο του κεντρικού δρόμου του νησιού οικόπεδο, δίπλα ακριβώς από το νοσοκομείο. Η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή από το διοικητή του νοσοκομείου που ενημέρωσε τις αρχές, ωστόσο δεν κατάφεραν να την περιορίσουν άμεσα και πήρε αυτές τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, αναφέρθηκε στα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς λέγοντας πως θα ζητήσει επίσημο πόρισμα και διερεύνηση των αιτών από τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς άφησε υπόνοιες για εμπρησμό, λέγοντας πως υπήρχαν παράλληλα 15 με 20 εστίες σε εκ διαμέτρου αντίθετα σημεία μεταξύ τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Κόνι Μεταξά με φουσκωμένη κοιλίτσα! Η ανακοίνωση της για τα χαρμόσυνα νέα που αφήνει ερωτηματικά!

"Το πρωί της Παρασκευής με πήρε ο διοικητής του νοσοκομείου και μου είπε ότι σε ένα οικόπεδο δίπλα από το νοσοκομείο έχει πάρει φωτιά από τσιγάρο. Πως έφυγε από το νοσοκομείο η φωτιά και έκαψε το μισό νησί δεν μπορώ να το εξηγήσω.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Καλομοίρα αποκάλυψε για ποιο λόγο δεν πήγε στην βάπτιση της κόρης της ο μπαμπάς της! Τι συνέβη;

Είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω πλήρη διερεύνηση. Θεωρώ ότι από ένα τσιγάρο δεν μπορεί να γίνει τόσο μεγάλη καταστροφή, αν και δεν είμαι ειδικός" ανάφερε ο δήμαρχος.

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς οι αξιωματικοί του πυροσβεστικού σώματος καλούνται να δώσουν απαντήσεις και να ρίξουν φως στα αίτια της μεγάλης αυτής καταστροφής.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share