Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021

Μεντβέντεφ: «Οι ΗΠΑ κήρυξαν εμπορικό πόλεμο στη Ρωσία»

3 Αυγούστου 2017 12:44
Μεντβέντεφ: «Οι ΗΠΑ κήρυξαν εμπορικό πόλεμο στη Ρωσία»

Η επικύρωση των νέων οικονομικών κυρώσεων από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε βάρος της Ρωσίας «δεν αλλάζει τίποτα» για τη Μόσχα διαβεβαιώνει σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι με την έγκριση του νομοσχεδίου με τις νέες αντιρωσικές κυρώσεις, οι ΗΠΑ κήρυξαν έναν ολοκληρωτικό εμπορικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας κι ότι τώρα εξανεμίστηκαν οι ελπίδες βελτίωσης των σχέσεων με την αμερικανική κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών Βασίλι Νεμπένζια δήλωσε σήμερα ότι οι νέες αμερικανικές κυρώσεις αναπόφευκτα πλήττουν τις διμερείς σχέσεις αλλά δεν θα αλλάξουν την πολιτική της Ρωσίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωρισμός Θρασκιά - Φωτόπουλου: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που έβαλαν τέλος στον γάμο τους!

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα ότι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ εις βάρος της Ρωσίας έλαβαν υπόψη τις ανησυχίες που έγειρε η Ένωση, αλλά οι Βρυξέλλες στέκουν έτοιμες να ανταποδώσουν εντός ημερών αν τα μέτρα εφαρμοστούν για να πλήξουν τα οικονομικά συμφέροντα της Ένωσης.

Ο Γιούνκερ τόνισε επίσης σε ένα γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι είναι κρίσιμος ο συντονισμός με τις ΗΠΑ για να διασφαλιστεί ότι οι κυρώσεις, που επιβλήθηκαν ενάντια στην Ρωσία για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην ουκρανική κρίση, είναι αποτελεσματικές.

Την περασμένη εβδομάδα η Μόσχα έδωσε εντολή στην Ουάσιγκτον να προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού της στις πρεσβείες και τα προξενεία στη Ρωσία, κατά 755 υπαλλήλους εκ των συνολικά 1.200, και γνωστοποίησε την κατάσχεση δύο διπλωματικών ακινήτων, αφού οι Αμερικανοί βουλευτές υπερψήφισαν το νέο γύρο κυρώσεων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share