Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Θα σας σφάξουμε στα σπίτια σας»: Μέλος του ISIS απειλεί Κωνσταντινούπολη και Ρώμη (video)

2 Αυγούστου 2017 15:18
«Θα σας σφάξουμε στα σπίτια σας»:  Μέλος του ISIS απειλεί Κωνσταντινούπολη και Ρώμη (video)

Νέες τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Δύσης σχεδιάζει το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος», όπως απειλεί ένας τζιχαντιστής σε βίντεο που κάνει το γύρο του Διαδικτύου.

Ο ισλαμιστής εξτρεμιστής, ένας νεαρός μαύρος, απευθύνεται στην κάμερα με βρετανική προφορά προειδοποιώντας ότι οι μαχητές του ISIS θα σφάξουν αμάχους μέσα στα σπίτια τους στην Κωνσταντινούπολη και τη Ρώμη.

Το μήνυμα πιστεύεται ότι βιντεοσκοπήθηκε στη Ράκα της Συρίας, την de facto πρωτεύουσα του «χαλιφάτου» στη διάρκεια πρόσφατων μαχών μεταξύ των τζιχαντιστών και των “Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων” (SDF), που μάχονται για την ανακατάληψή της με τη στήριξη των ΗΠΑ. Ο τρομοκράτης απευθύνεται, μάλιστα, προσωπικά στον Ντόναλντ Τραμπ, αποκαλώντας τον «νέο φαραώ».

«Αυτό είναι ένα μήνυμα προς τον νέο φαραώ της εποχής μας, τον Ντόναλντ Τραμπ! Μπορεί να έστρεψες το βλέμμα σου στη Ράκα και τη Μοσούλη, αλλά εμείς έχουμε τα μάτια μας στραμμένα στην Κωνσταντινούπολη και τη Ρώμη. Αν το επιτρέψει ο Αλλάχ θα σας σφάξουμε μέσα στα σπίτια σας», λέει κουνώντας το χέρι απειλητικά στην κάμερα, προτού επιστρέψει στο οπλοπολυβόλο του κι αρχίσει να πυροβολεί.

Κούρδος εκπρόσωπος των πολιορκητών είπε ότι οι μαχητές του SDF είναι πολύ κοντά στο να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο στις νότιες συνοικίες της Ράκα, καθώς προελαύνουν αργά αλλά σταθερά μέρα με τη μέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναλυτικές προβλέψεις από την Άση Μπήλιου για τον Αύγουστο! Τι θα φέρει στα 12 ζώδια ο μήνας και πως θα περάσει το καθένα ξεχωριστά;

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις εξαπέλυσαν την επίθεση στη Ράκα στις αρχές Ιουνίου από ανατολικά και δυτικά. Εφόσον αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο στις νότιες περιοχές θα αποκάψουν την τελευταία έξοδο διαφυγής των τζιχαντιστών προς τον Ευφράτη, που βρίσκεται νότια της πόλης.

«Προβάλλουν λυσσαλέα αντίσταση και δεν μπορούμε να πούμε με ακρίβεια πότε ακριβώς θα πετύχουμε το στόχο μας. Περίπου το 90% των νότιων συνοικιών έχει απελευθερωθεί», είπε ο Κούρδος αξιωματούχος.

Ωστόσο, ο κίνδυνος για τους περίπου 50.000 αμάχους που παραμένουν στη Ράκα είναι μεγάλος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι παρατηρούνται τρομερές ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και απηύθυνε έκκληση για συγκέντρωση 20 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. «Το κεντρικό νοσοκομείο της Ράκα και πολλές άλλες εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης έχουν κλείσει λόγω των αεροπορικών βομβαρδισμών. Κι εκείνες που εξακολουθούν να λειτουργούν αντιμετωπίζουν κρίσιμες ελλείψεις σε φάρμακα και εξοπλισμό», τονίζει στην ανακοίνωσή του επισημαίνοντας ότι παρατηρούνται μεγάλες διακοπές στην υδροδότηση και την ηλεκτροδότηση της πόλης κι ότι οι άμαχοι δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω των περιορισμών που έχουν επιβάλει οι τζιχαντιστές.

Το «Ισλαμικό Κράτος» έχει χάσει τον τελευταίο χρόνο μεγάλο μέρος των εκτάσεων που ήλεγχε στη Συρία καθώς δέχεται επιθέσεις από τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις», από τις δυνάμεις του Άσαντ με τη στήριξη της Ρωσίας και από αντάρτες που υποστηρίζει η Τουρκία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share