Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βενεζουέλα: Videos καταγράφουν τη στιγμή της σύλληψης των στελεχών της αντιπολίτευσης από την αστυνομία του Μαδούρο!

1 Αυγούστου 2017 21:46
Βενεζουέλα: Videos καταγράφουν τη στιγμή της σύλληψης των στελεχών της αντιπολίτευσης από την αστυνομία του Μαδούρο!

Βίντεο - ντοκουμέντο αποτυπώνειτ ην στιγμή της σύλληψης των δύο ηγετών της αντιπολίτευσης τς Βενεζουέλας από αστυνομικούς της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απροστάτευτα μένουν τα ΑΕΙ με βάση τις νέες διατάξεις - Τι διεπίστωσε η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής!

Μέσα στη νύχτα οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της Βενεζουέλα, της Sebin, συνέλαβαν τους Λεοπόλδο Λόπεζ και Αντόνιο Λεντέσμα.

Σε μήνυμά της στο Twitter η σύζυγος του Λόπεζ, Λίλιαν Τιντόρι έγραψε: «Μόλις πήραν τον Λόπεζ από το σπίτι. Ο Μαδούρο θα είναι υπεύθυνος, αν του συμβεί οτιδήποτε». Μάλιστα ανέβασε και βίντεο με τους αστυνομικούς να παίρνουν μαζί τους τον σύζυγό της.


Στελέχη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας και τοπικά μέσα δημοσίευσαν βίντεο και φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με κινητά που δείχνουν ένστολους πράκτορες της Sebin να βγάζουν δια της βίας από το σπίτι του τον Αντόνιο Λεντέσμα.

Ο Λεντέσμα στα χέρια των αστυνομικών

Σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο, οι δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, ο Λεοπόλντο Λόπες και ο Αντόνιο Λεντέσμα συνελήφθησαν διότι προσπαθούσαν να αποδράσουν.

Ο Νικολάς Μαδούρο, μετά τις αιματοβαμμένες εκλογές για την ανάδειξη της συντακτικής συνέλευσης, είχε απειλήσει με φυλάκιση τους ηγέτες, που αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, καλώντας τους πολίτες της Βενεζουέλας σε κλιμάκωση των διαδηλώσεων.

Ο Λεοπόλντο Λόπες , ο οποίος βρισκόταν σε κατ΄οίκον κράτηση από την έξοδό του από την φυλακή στις 8 Ιουλίου έπειτα από κράτηση 3 ετών και 5 μηνών, και ο Αντόνιο Λεντέσμα, επίσης περιορισμένος στο σπίτι του από τον Απρίλιο 2015, είναι οι δύο εμβληματικοί ηγέτες της αντιπολίτευσης.

Την περασμένη εβδομάδα είχαν καλέσει τους πολίτες της Βενεζουέλας να μην συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για την εκλογή της Συντακτικής Συνέλευσης που ζήτησε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.

Ο Λεοπόλντο Λόπες είχε καταδικασθεί το 2014 σε φυλάκιση 14 ετών για τον ρόλο του στο κύμα των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 43 άνθρωποι.

Ο Αντόνιο Λεντέσμα , δήμαρχος του Καράκας, κατηγορήθηκε για διαφθορά και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόνησος: Σας θυμίζει Καραϊβική, αλλά βρίσκεται μόλις μια ώρα μακρία από τον Πειραιά!

«Πήραν τον Λεοπόλντο Λόπες και τον δήμαρχο Λεντέσμα για να μας φοβίσουν και να πλήξουν το ηθικό μας», δήλωσε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Φρέντι Γκεβάρα, εθνικός συντονιστής του κόμματος του Λόπες Voluntad Popular (Λαϊκή Βούληση).

Πηγή:iefimerida.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share