Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Καλύβια: Επιχείρηση από αέρος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς!

1 Αυγούστου 2017 07:56
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Καλύβια: Επιχείρηση από αέρος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς!

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες στα Καλύβια, μετά από μία δύσκολη νύχτα. Η φωτιά, που ξέσπασε περίπου στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας καίει δασική έκταση στον Άγιο Παντελεήμονα της Αναβύσσου, στον λόφο Σκορδί, ενώ το μέτωπο της Σαρωνίδας, που ανησύχησε περισσότερο τους κατοίκους της περιοχής το βράδυ της Δευτέρας, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Λίγο μετά τις 11 τη νύχτα όμως, η φωτιά έφτασε τελικά μέχρι την παραλιακή στη Σαρωνίδα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων για περίπου μία ώρα. Ευτυχώς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατόρθωσαν να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα και πλέον το συγκεκριμένο σημείο ελέγχεται επαρκώς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ισχυρός σεισμός "ταρακούνησε" τα Χανιά!

Εν τούτοις, το γεγονός πως οι άνεμοι πνέουν αρκετά ισχυροί, καθώς και το ότι σε πολύ κοντινή απόσταση από τη φωτιά βρίσκονται σπίτια, δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες αγωνίζονταν να διασφαλίσουν τις περιουσίες των κατοίκων, ενώ δημιουργούσαν αντιπυρικές ζώνες.

Το σημείο στο λόφο Σκόρδι της Αναβύσσου, που πνέει ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά, είναι ιδιαίτερα δύσβατο, χωρίς δρόμους και δύσκολα προσβάσιμο, ενώ πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Τρίτη 01 Αυγούστου;

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να κάνουν χαμηλές πτήσεις πάνω από την περιοχή 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, βοηθώντας αποφασιστικά τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στη δύσκολη προσπάθεια για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, που βρίσκεται αυτή την ώρα μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 75 πυροσβέστες, 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 25 ατόμων, 11 οχήματα εθελοντών, 14 υδροφόρες ΟΤΑ και 8 της Περιφέρειας Αττικής, η οποία ενίσχυσε παράλληλα τις πυροσβεστικές δυνάμεις και με 2 ειδικά μηχανήματα βαρέως τύπου, κατάλληλα για χωματουργικές εργασίες και διανοίξεις δρόμων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 01 Αυγούστου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Πριν νυχτώσει οι πυροσβέστες πρόλαβαν να ελέγξουν σε μεγάλο βαθμό τα υπόλοιπα μέτωπα της φωτιάς.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, η φωτιά ξεκίνησε από ένα οικόπεδο, επί της οδού Τενέδου, που είχε μέσα ελιές και σκουπίδια και πέρασε απέναντι από τη λεωφόρο Αναβύσου, με αποτέλεσμα να αρχίσει να καίει στο βουνό, ενώ είναι ακόμη άγνωστο το πως ξεκίνησε η φωτιά.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ εξέφρασε την ανησυχία του για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και διαβεβαίωσε ότι όλες οι δυνάμεις του δήμου «βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή» για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share