Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προκαλεί και πάλι η Τουρκία - Τουρκική φρεγάτα παρακολουθεί την γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ

15 Ιουλίου 2017 19:16
Προκαλεί και πάλι η Τουρκία - Τουρκική φρεγάτα παρακολουθεί την γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ

Η τουρκική φρεγάτα Gökçeada (Ίμβρος) πλέει προς την Πάφο, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επιπλέον αναφέρουν ότι η ελληνοκυπριακή ακτοφυλακή έστειλε μήνυμα μέσω ασυρμάτου καλώντας την να μην πλησιάσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η φρεγάτα έχει πλησιάσει αρκετά την πλατφόρμα "West Capella", που βρίσκεται στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πιο επικίνδυνη παραλία της Ελλάδας! Κανείς δεν τολμάει να πάει εκεί- Σε ποιο μέρος βρίσκεται;

Έγκυρη κυπριακή πηγή ανέφερε ότι οι εργασίες στο γεωτρύπανο "West Capella" συνεχίζονται με βάση τον προγραμματισμό. Το πρωί πραγματοποιήθηκαν δύο δρομολόγια ελικοπτέρων από το αεροδρόμιο Λάρνακας, ενώ πλέον στο γεωτρύπανο μεταφέρονται τα απαραίτητα για την έναρξη της γεώτρησης.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, η 'Αγκυρα στέλνει προς το οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ το σεισμογραφικό σκάφος Barbaros.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρίλερ στον Γέρακα! Τον σκότωσαν μέσα στο αυτοκίνητό του!

Αρχικά, το σεισμογραφικό έβαλε ρότα για το Αιγαίο με κατεύθυνση την θάλασσα του Μαρμαρά. Μετά τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας για σεισμογραφική έρευνα στον κόλπο της Μόρφου, άλλαξε ρότα προς την εν λόγω περιοχή. Αργά χθες άλλαξε και πάλι ρότα προς το Αιγαίο και την θάλασσα του Μαρμαρά, ενώ αργά το βράδυ, άλλαξε ξανά πορεία και μέχρι το πρωί σήμερα είχε κατεύθυνση προς το οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ για το οποίο τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης έχουν η Ιταλική ΕΝΙ και η Γαλλική TOTAL.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκαριστική η περιγραφή της 19χρονης φοιτήτριας που βίασε ο γιατρός: Μου τράβηξε το μαγιό και με χάιδεψε...

Το Barbaros πέρασε δυτικά των ακτών της Πάφου και σε απόσταση 70 χιλιομέτρων (35 ναυτικών μιλίων περίπου) από τις δυτικές ακτές της Κύπρου και τώρα πλέει νοτιοδυτικά προς το "6", εντός του οποίου αναμένεται να εισέλθει, αν δεν υπάρξει άλλη αλλαγή. Πάντως, η 'Αγκυρα δεν έχει εκδώσει οποιαδήποτε ειδοποίηση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share