Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα - 14 Ιουλίου 2016: Ένας χρόνος από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια! Εικόνες θλίψης και σπαραγμού

14 Ιουλίου 2017 11:33
Σαν σήμερα - 14 Ιουλίου 2016: Ένας χρόνος από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια! Εικόνες θλίψης και σπαραγμού

Σε βαρύ και όχι όπως άλλοτε εορταστικό κλίμα θα δοθεί συναυλία για τη φετινή εθνική επέτειο της Γαλλίας στη Νίκαια αφού πριν από ένα χρόνο στην ίδια εκδήλωση σημειώθηκε τρομοκρατικό χτύπημα με ισλαμιστικά κίνητρα.

Στις 14 Ιουλίου του 2016 ο Μοχάμεντ Λ. Μπουλέλ οδήγησε ένα φορτηγό μέσα στο πλήθος, το οποίο βρισκόταν συγκεντρωμένο στην παραλιακή οδό της Νίκαιας. Η επίθεση διήρκησε μόλις λίγα λεπτά αλλά κόστισε τη ζωή 86 ανθρώπων, μεταξύ αυτών και πολλών παιδιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρέθηκε το εξαφανισμένο αεροσκάφος της Malaysia Airlines 3,5 χρόνια μετά! Που εντοπίστηκαν συντρίμμια;

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η σoρός του δράστη μεταφέρθηκε από Γάλλους ιατροδικαστές στην Τύνιδα, τόπο γέννησής του, για να ενταφιαστεί. Οι αρχές δεν έδωσαν κάποια εξήγηση για την καθυστέρηση, ωστόσο διαψεύστηκαν οι φήμες που ήθελαν τον δράστη να είχε ταφεί στη Νίκαια, στο ίδιο νεκροταφείο με τα θύματα της επίθεσής του.

Ογδόντα έξι κεριά θα ανάψουν το πρωί, πριν την άφιξη του Γάλλου προέδρου, στη μνήμη των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην επίθεση με φορτηγό που σημειώθηκε στη διάσημη προβλήτα της πόλης στις 14 Ιουλίου 2016.

Εκείνο το βράδυ περίπου 30.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην προβλήτα για να παρακολουθήσουν το σόου με τα πυροτεχνήματα με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής. Λίγο μετά τις 22:30 (τοπική ώρα, 23:30 ώρα Ελλάδας) ένα φορτηγό 19 τόνων έπεσε πάνω στο πλήθος, κάνοντας ελιγμούς μεταξύ του οδοστρώματος και του πεζοδρομίου με στόχο να προκαλέσει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό θυμάτων.

Το φορτηγό οδηγούσε ένας Τυνήσιος 31 ετών. Από την επίθεση σκοτώθηκαν 86 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 15 παιδιά, ενώ περισσότεροι από 450 τραυματίστηκαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σάλος με τον "μάγκα" του Παναθηναϊκού Σταδίου που χτύπησε την γυναίκα του! Τι συνέβη στην συνέχεια; (videos)

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, αν και η μέχρι τώρα έρευνα δεν έχει επιβεβαιώσει κάποια άμεση σύνδεση μεταξύ του δράστη Μοχάμεντ Λαχουαέζ Μπουχλέλ, που σκοτώθηκε, και του ΙΚ.

Μετά την αναχώρηση του Τραμπ, ο Μακρόν θα συναντηθεί στη Νίκαια με οικογένειες των θυμάτων, αλλά και με μέλη της αστυνομίας. Πριν την τελετή στη μνήμη των θυμάτων θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική παρέλαση. Το βράδυ έχει προγραμματιστεί μια συναυλία, ενώ αργότερα θα αφεθούν να πετάξουν 86 μπαλόνια.

Δείτε τις φωτογραφίες στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share