Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021

Ντροπή! Ακόμα και οι αρχαιολογικοί χώροι της Αθήνας «πλημμυρισμένοι» από σκουπίδια (Photos)

28 Ιουνίου 2017 16:40
Ντροπή! Ακόμα και οι αρχαιολογικοί χώροι της Αθήνας «πλημμυρισμένοι» από σκουπίδια (Photos)

Ντροπιαστικές είναι οι εικόνες από το Μουσείο της Ακρόπολης, το Καλλιμάρμαρο, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και το Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Τις τελευταίες ημέρες τα σκουπίδια πνίγουν την Ελλάδα, καθώς βουνά απορριμάτων δημιουργούν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα στην χώρα μας, ενώ η απεργία των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζεται για δέκατη ημέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - αποκλειστικό: Ποιος θα κερδίσει σήμερα το αγώνισμα ασυλίας; Θα έχουμε αποχώρηση - ανατροπή;

Οι χιλιάδες τόνους σκουπιδιών σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες μολύνουν όμως και τους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας. Τα διατηρητέα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, όπως το Καλλιμάρμαρο, οι στύλοι του Ολυμπίου Διός, ο χώρος γύρω από το Μουσείο της Ακρόπολης και το Ωδείο του Ηρώδου Αττικού είναι κάποια από τα σημεία της πρωτεύουσας που βρίσκονται στο έλεος των απορριμάτων.

Η εικόνα στα μνημεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, οι οποίοι αποτελούν πόλο έλξης αναρίθμητων τουριστών κάθε χρόνο είναι τουλάχιστον ντροπιαστική, καθώς οι υπερχειλισμένοι κάδοι και η δυσοσμία τους επιβαρύνουν τους ιερούς αρχαιολογικούς χώρους.

Τα κύματα των τουριστών που έχουν ήδη αρχίσει να φθάνουν στη χώρα μας για να θαυμάσουν τα αξιοθέατα βρίσκονται αντιμέτωπα με μια κατάσταση ντροπής για την Ελλάδα όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες του Πάνου Κουφαλέξη για το Πρώτο Θέμα.

Την ίδια ώρα και οι πολίτες της Αθήνας κρούουν των κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση για τη δημόσια υγεία, καθώς ο καύσωνας που αναμένεται να χτυπήσει τις επόμενες ημέρες θα μετατρέψει σε εφιάλτη την ήδη αποπνικτική ατμόσφαιρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιατροδικαστής: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της νεκροψίας; Από τι πέθανε η Νανά Καραγιάννη;

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share