Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πρωτοφανές περιστατικό στην Γαλλία! - Για πρώτη φορά νεοκομμουνιστές βουλευτές χωρίς γραβάτα και σακάκι στη Βουλή! (Photo)

28 Ιουνίου 2017 15:43
Πρωτοφανές περιστατικό στην Γαλλία! -  Για πρώτη φορά νεοκομμουνιστές βουλευτές χωρίς γραβάτα και σακάκι στη Βουλή! (Photo)

Δεν το είχαν ξαναδεί ποτέ στη γαλλική Βουλή.

Ο νεοκομμουνιστής Ζαν-Λικ Μελανσόν και οι βουλευτές του κόμματός του «Ανυπότακτη Γαλλία» μπήκαν στην Ολομέλεια με ύφος χιλίων καρδιναλίων, χωρίς να σεβαστούν τον κώδικα και δεν φορούσαν σακάκι και γραβάτα.

Ήταν το πρώτο «χτύπημα» του νεοκομμουνιστή Μελανσόν και των 17 βουλευτών του κόμματός του, οι οποίοι ακολουθώντας το παράδειγμα του φιλικού τους κόμματος Podemos της Ισπανίας (αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ) μπήκαν στην Ολομέλεια χωρίς το επίσημο ένδυμα που επιβάλλει η γαλλική Βουλή, σακάκι και γραβάτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιατροδικαστής: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της νεκροψίας; Από τι πέθανε η Νανά Καραγιάννη;

«Ο λαός μπαίνει στη Βουλή. Εμείς έτσι το βλέπουμε, συμβολικά. Έχουμε δικούς μας κώδικες να επιβάλουμε», δήλωσε ο νεοκομμουνιστής βουλευτής Αλέξις Κορμπιέρ, εκπρόσωπος του κόμματος.

«Έκανα προεκλογική εκστρατεία χωρίς γραβάτα και δεν είχα γραβάτα στις αφίσες μου. Μερικές φορές φοράω, αλλά δεν έχω καμία διάθεση να μου επιβάλλουν ενδυματολογικό κώδικα στη Βουλή», πρόσθεσε, μιλώντας στο κανάλι BFMTV.

Στο ίδιο πνεύμα έκανε δηλώσεις αργότερα και ο ηγέτης του νεοκομμουνιστικού κόμματος Ζαν-Λικ Μελανσόν: «Υπήρχαν στη γαλλική επανάσταση οι sans-culottes ("Ξεβράκωτοι"), τώρα θα υπάρχουν οι sans-cravates ("Χωρίς γραβάτα")».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - αποκλειστικό: Ποιος θα κερδίσει σήμερα το αγώνισμα ασυλίας; Θα έχουμε αποχώρηση - ανατροπή;

«Δεν απορρίπτουμε τη γραβάτα γιατί έχουμε κάτι εναντίον της γραβάτας - ορισμένοι από εμάς φοράνε, άλλοι δεν φοράνε. Αλλά δεν ανεχόμαστε να μας επιβάλλουν τον τρόπο που θα ντυνόμαστε», πρόσθεσε ο Μελανσόν.

Σχολίασε, μάλιστα, ότι η κριτική του δεν αφορά μόνο τον τρόπο ένδυσης των ανδρών στη Βουλή. «Η κριτική μου ξεκινάει από τον τρόπο που αυτή η παράξενη Βουλή θέλει να ντύνοναι οι γυναίκες. Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που δείχνουν εμμονές και νευρώσεις όσων έγραψαν αυτούς τους κώδικες», πρόσθεσε.

Οι βουλευτές των άλλων κομμάτων σοκαρίστηκαν από την τοποθέτησή του και αποκάλεσαν την πρόκληση «γελοία». Ας σημειωθεί ότι δεν υπάρχει στη γαλλική Βουλή συγκεκριμένο άρθρο που να επιβάλλει κυρώσεις σε όσους δεν φορούν σακάκι και γραβάτα, αλλά επιβάλλεται ένας σιωπηρός κώδικας τον οποίο ακολουθούν όλοι οι κοινοβουλευτικοί.

Ωστόσο, μια αναφορά του προέδρου της γαλλικής Βουλής από το 2008 ορίζει ότι όλοι οι βουλευτές θα πρέπει να σέβονται το Κοινοβούλιο και να ντύνονται ανάλογα.

Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος δήλωσε σοκαρισμένη από τη συμπεριφορά των νεοκομμουνιστών και σχολίασε: «Ο Μελανσόν και ο Κορμπιέρ μπήκαν ήδη και δεν φοράνε γραβάτα! Παρά τις αντιδράσεις, μπήκαν στην Ολομέλεια, η φρουρά δεν θέλησε να κάνει επεισόδιο».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share