Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μαδρίτη: Δικαστήριο διέταξε την εκταφή του Σαλβαδόρ Νταλί!

26 Ιουνίου 2017 17:21
Μαδρίτη: Δικαστήριο διέταξε την εκταφή του Σαλβαδόρ Νταλί!

Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι δικαστήριο της Μαδρίτης διέταξε σήμερα την εκταφή του Σαλβαδόρ Νταλί, 28 ολόκληρα χρόνια μετά τον θάνατό του, προκειμένου να διαπιστωθεί, μέσω εξέτασης DNA, εάν ο μεγάλος Ισπανός ζωγράφος είναι ο πατέρας μιας γυναίκας από την Καταλονία.

Η Πιλάρ Άμπελ, από τη Χιρόνα, είχε ζητήσει να αναγνωριστεί ως βιολογική κόρη του καλλιτέχνη, ο οποίος έχει ενταφιαστεί στο Φιγκέρας, την πόλη από την οποία καταγόταν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Ειρήνης Κολιδά για την προσωπική της ζωή και τις δυσκολίες στο Survivor! (Video)



Το δικαστήριο διέταξε σήμερα την εκταφή του Νταλί, ώστε να ληφθούν δείγματα και να γίνουν οι εργαστηριακές εξετάσεις, που θα αποδείξουν αν ήταν ή όχι πατέρας της Πιλάρ. Οι δικαστές έκριναν ότι είναι αναγκαίο να ληφθεί δείγμα DNA, επειδή δεν υπάρχει άλλο διαθέσιμο βιολογικό υλικό του ζωγράφου, ώστε να γίνει η σύγκριση.

Ο διάσημος σουρεαλιστής ζωγράφος πέθανε σε ηλικία 84 ετών στις 24 Ιανουαρίου 1989 σε νοσοκομείο του Φιγκέρας, έχοντας βιώσει μια πολυτάραχη και έντονη ζωή. Βαθύπλουτος, αλλά σε κακή ψυχολογική κατάσταση, πέρασε τα τελευταία επτά χρόνια της ζωής του κλεισμένος στον πύργο του στο Πουμπόλ, περιστοιχισμένος από νοσηλεύτριες και γραμματείς.

πηγη: protothema

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share