Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πλησιάζει ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού!

23 Ιουνίου 2017 13:40
Πλησιάζει ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού!

Εν αναμονή του πρώτου καύσωνα του καλοκαιριού βρίσκεται η Ελλάδα. Ο υδράργυρος θα φθάσει έως και 38 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ

Σάββατο 24-06-2017
καιρός: γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και
απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα ορεινά
κυρίως στα βόρεια οπού θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
άνεμοι: μεταβλητοί και στο αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις. θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο, στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς Κέλσιου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βίντεο-σοκ από την συντριβή του ελικοπτέρου στον Σχινιά! Το μετέδιδαν live στο Facebook!

Κυριακή 25-06-2017
καιρός: γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και
απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα ορεινά
κυρίως στα δυτικά οπού θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
άνεμοι: μεταβλητοί και στο αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις
θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 26-06-2017 και τρίτη 27-06-2017
καιρός: γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και
απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα
ορεινά. θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όπως κάθε χρόνο έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των υψηλών θερμοκρασιών. Ταυτόχρονα εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Η Ευρώπη βιώνει ένα από τα πιο ζεστά καλοκαίρια στην ιστορία της, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε ετοιμότητα αρκετές χώρες. Η Τετάρτη ήταν η πιο ζεστή ημέρα που έχει καταγραφεί τον Ιούνιο στη Γαλλία από το 1945, καθώς ο μέσος όρος θερμοκρασιών σε εθνικό επίπεδο ήταν 26,4 βαθμοί Κελσίου. «Πρόκειται για ένα νέο ρεκόρ, είναι η πιο ζεστή μέρα του Ιουνίου στη μεταπολεμική περίοδο», δήλωσε στο AFP ο μετεωρολόγος Φρανσουά Γκουράν.«Το ρεκόρ που είχε καταγραφεί στις 28 Ιουνίου 2005 - 26,1 βαθμοί Κελσίου - καταρρίφθηκε ήδη την Τρίτη με 26,2», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η πρώτη ημέρα του καλοκαιριού ήταν η θερμότερη που έχει καταγραφεί Ιούνιο και στη Βρετανία τα τελευταία 40 χρόνια με το θερμόμετρο στο Σαουθάμπτον να αγγίζει τους 35,6 βαθμούς.

Η «κατάσταση» στην Ισπανία είναι «ανησυχητική» εξαιτίας της ξηρασίας και το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας βρίσκεται σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», επισήμανε η υπουργός Γεωργίας, Ιζαμπέλ Γκαρθία Τεχερίνα. Εδώ και 10 ημέρες τα αποθέματα νερού βρίσκονται στο 53,4% των δυνατοτήτων αποθήκευσης, πολύ κάτω από τον μέσο όρο των πέντε τελευταίων ετών (72,7%).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Τρομερή αποκάλυψη του Μπο για το παιχνίδι: Που έδωσε τα παπούτσια του ο Αγγελόπουλος! (video)

«Πρέπει να αναμένουμε ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού» σύμφωνα με την υπουργό.

Στην Ιταλία η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί για αύξηση της θερμοκρασίας έως το Σαββατοκύριακο όπου ο υδράργυρος αναμένεται να εκτοξευθεί στους 38-40 βαθμούς Κελσίου, ήτοι 8 βαθμούς άνω των φυσιολογικών για την εποχή επιπέδων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share