Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ένα πρωτοφανές κύμα καύσωνα κάνει την εμφάνιση του στην χώρα μας! - Κίνδυνος για 41 βαθμούς την επόμενη εβδομάδα

22 Ιουνίου 2017 11:25
Ένα πρωτοφανές κύμα καύσωνα κάνει την εμφάνιση του στην χώρα μας! - Κίνδυνος για 41 βαθμούς την επόμενη εβδομάδα

Με άγριες διαθέσεις υποδεχθήκαμε και επίσημα το φετινό καλοκαίρι όχι τόσο ακόμα στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρώπη και σε αρκετές ακόμη χώρες παγκοσμίως.

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου ημέρα του θερινού ηλιοστασίου και άρα μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, σημειώθηκαν θερμοκρασίες ρεκόρ για την εποχή στο Παρίσι, όπου το θερμόμετρο έφτασε τους 37 βαθμούς Κελσίου, στην Μαδρίτη με 38 βαθμούς και στο Λονδίνο με 34 βαθμούς και παράλληλη προειδοποίηση για καταιγίδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Twitter: Η απόλυτη αποθέωση για την Σάρα και ο εξευτελισμός για τους Μαχητές!

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός ανακοίνωσε, με βάση την εξέλιξη της θερμοκρασίας τους τελευταίους δύο μήνες, ότι η Γη περνά έναν ακόμη εξαιρετικά θερμό χρόνο και ότι τα κύματα καύσωνα είναι πολύ πρόωρα.

«Τμήματα της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έζησαν υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες τον Μάιο και τον Ιούνιο, με κατάρριψη σειράς ρεκόρ», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.

Η τάση που καταγράφηκε τους τελευταίους δύο μήνες θέτει τις μέσες παγκόσμιες θερμοκρασίες μεταξύ των υψηλότερων που έχουν καταγραφεί από τότε που κρατούνται στοιχεία, το 1880.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πιο τέλειο μπινίκι των H&M το φόρεσε η Ελένη Φουρέιρα και σας το παρουσιάζουμε! Πόσο κοστίζει;

Ακόμη και πριν από τον τελευταίο μήνα, στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ δείχνουν ότι η Ευρώπη, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νοτιοανατολική Ασία, ανάμεσά τους η Κίνα, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, είχαν ασυνήθιστα ζεστό καιρό από τον Μάρτιο έως τον Μάιο.

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Ελλάδα - Στους 38-39 βαθμούς το Σαββατοκύριακο

Στην Ελλάδα, η θερμοκρασία θα αρχίσει να αυξάνεται σταθερά και το Σαββατοκύριακο αναμένεται να καταγραφούν τα πρώτα 40άρια. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του γνωστού μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, θα ισχύσουν τα εξής τα επόμενα 24ωρα στη χώρα μας...

* ΑΘΗΝΑ :
Πέμπτη : 34°C
Παρασκευή : 36°C
Σάββατο : 37-38°C
Κυριακή : 37-38°C

* ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :
Πέμπτη : 33-34°C
Παρασκευή : 33-34°C
Σάββατο : 36°C
Κυριακή : 35-36°C

* ΠΑΤΡΑ :
Πέμπτη : 28-29°C
Παρασκευή : 30°C
Σάββατο : 31-32°C
Κυριακή : 32°C

* ΛΑΡΙΣΑ :
Πέμπτη : 35°C
Παρασκευή : 37°C
Σάββατο : 37-38°C
Κυριακή : 36-37°C

* ΗΡΑΚΛΕΙΟ :
Πέμπτη : 30°C
Παρασκευή : 32°C
Σάββατο : 32-33°C
Κυριακή : 32°C

Επίσης, αυτό που διαφαίνεται, είναι ότι από την ερχόμενη Δευτέρα έως και την Τετάρτη, η θερμοκρασία θα σημειώσει μια πολύ μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια της χώρας.

Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα, αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από την επόμενη Πέμπτη 29 Ιουνίου και στη συνέχεια να μας επισκεφτούν ακόμη πιο θερμές αέριες μάζες, με αποτέλεσμα να μιλάμε για πολύ ισχυρό κύμα καύσωνα.

Πάντως, αν διατηρηθούν τα υπάρχοντα στοιχεία, μετά τα μισά της επόμενης εβδομάδας, ο υδράργυρος θα εκτοξευθεί ακόμη και πάνω από τους 41 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share