Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Σε "πιάτσα" ναρκωτικών έχει μεταμορφωθεί το ΑΠΘ - Σοκαριστικές καταγγελίες κάνουν λόγο για κατάσταση εκτός ελέγχου! (Photo)

21 Ιουνίου 2017 11:09
Σε

Σοκαριστική είναι η εικόνα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου τις νύχτες, όταν σημεία του «μεταμορφώνονται» σε πιάτσες ναρκωτικών και θανάτου.

Το ρεπορτάζ - αυτοψία του protothema.gr αποτυπώνει το μέγεθος της κατάστασης, που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο, ειδικά στα πάρκα της Ροτόντας και του ΑΠΘ, που τα τελευταία χρόνια είναι στο επίκεντρο της διακίνησης.

Διακινητές, νεαροί άντρες αραβικής καταγωγής, πλημμυρίζουν με το που πέσει ο ήλιος τα στενά γύρω από το πανεπιστήμιο και την Ροτόντα. Προχωρούν δυο - δυο και περιμένουν τους πελάτες τους, εξαρτημένους νέους, να τους συναντήσουν.

Στην «πραμάτεια» τους έχουν τα πάντα, λένε οι καταγγελίες. Αρκεί να σε εμπιστευτούν και θα σου δώσουν ό,τι ζητήσεις, σε τιμές πολύ χαμηλές: Τα ναρκωτικά τους είναι νοθευμένα, άγνωστο με ποιες ουσίες, έτσι που ακόμα και ηρωίνη, κοκαΐνη και χάπια πωλούνται για μερικά ευρώ.

Δεν είναι όμως μόνοι τους αυτοί οι μετανάστες που διακινούν τα ναρκωτικά στους χρήστες. Είναι μαζί τους, πανταχού παρόντες και έτοιμοι να επέμβουν όταν κρίνουν πως χρειάζεται, οι «μεγάλοι», τα αφεντικά, που πάντα οπλοφορούν και δεν αφήνουν περιθώρια διαφυγής σε κανέναν.

Οι καταγγελίες λένε πως οι διακινητές, τα βαποράκια, που κάθονται στα παγκάκια ανά δύο και περιμένουν τους πελάτες τους, είναι συνήθως μετανάστες, που όταν συλληφθούν, από τις καθημερινές επιχειρήσεις της αστυνομίας, δηλώνουν ανήλικοι πρόσφυγες.

Μεταφέρονται στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση, που γίνεται βάσει εγγράφων που έχουν μαζί τους και δηλώνοντας κάποιο κέντρο προσφύγων και μεταναστών ως τόπο κατοικίας, αυτοί αφήνονται ελεύθεροι και πάλι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Έφτασε στην Ελλάδα ο Γιώργος Χρανιώτης! Το "καρφί" για τον Στέλιο Χανταμπάκη και η αποθέωση για Ντάνο (video)

Αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση ιδιαίτερα γύρω από την πολυτεχνική σχολή, δήλωσε σχετικά με το θέμα ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως ο ίδιος έχει δώσει το ελεύθερο στην αστυνομία για το ζήτημα: «Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα στην Πρυτανεία είπα στην Αστυνομία ότι μπορεί να δρα όπως νομίζει για να καθαρίσει αυτό το πρόβλημα, για να γλιτώσει το πανεπιστήμιο από τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Η Αστυνομία προσπαθεί αλλά πάντα φαίνεται ότι σκέφτεται ότι δεν είναι τόσο ξεκάθαρο το καθεστώς λειτουργίας επέμβασης στην Πανεπιστημιούπολη ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί, λίγο πιο συγκρατημένοι» είπε στα Παραπολιτικά fm, και συνέχισε: «Εγώ θα εξακολουθήσω να αναζητώ την βοήθεια της οργανωμένης πολιτείας γιατί πραγματικά δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε διακινητές ναρκωτικών ούτε οι φοιτητές μπορούν να συμπλέκονται μαζί τους και να τους διώκουν ούτε οι καθηγητές».

Νεαρός, δεν είναι πάνω από 19 χρονών, μόλις αγόρασε για τρία ευρώ «μαύρο». «Πίνει» το τσιγάρο και χάνεται... Είναι φανερό πως είναι νοθευμένο, άγνωστο με ποιες ουσίες. Στο ισόγειο του κτηρίου της Πρυτανείας, το φυλάκιο του πανεπιστημίου, όμως κανείς δεν αντιδρά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share