Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νεκροί από την τρομακτική πυρκαγιά στο Λονδίνο! Μαρτυρίες σοκ με εγκλωβισμένους να πηδούν από τα παράθυρα!

14 Ιουνίου 2017 10:01
Νεκροί από την τρομακτική πυρκαγιά στο Λονδίνο!  Μαρτυρίες σοκ με εγκλωβισμένους να πηδούν από τα παράθυρα!

«Υπάρχουν νεκροί από τη φωτιά» στον πύργο Grenfel, δήλωσε μία εκπρόσωπος της πυροσβεστικής του Λονδίνου, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει ακριβή αριθμό ή κάποια χοντρική εκτίμηση καθώς δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε ασφαλής καταμέτρηση ενώ μαίνεται η πυρκαγιά.

Τουλάχιστον τριάντα τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα κοντινά νοσοκομεία, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, ενώ εκφράζονται φόβοι πως υπάρχουν ακόμα αρκετοί εγκλωβισμένοι.

Στις προσπάθειες πυρόσβεσης του 24ώροφου κτηρίου, στο Γουάιτ Σίτι, συμμετέχουν περισσότεροι από 200 πυροσβέστες με 40 οχήματα την ώρα που αρκετοί προειδοποιούν για ενδεχόμενη κατάρρευση του πύργου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Για τον λόγο αυτό οι αρχές έχουν εκκενώσει προληπτικά τριάντα ακόμα διαμερίσματα γύρω κτηρίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - spoiler: Αυτή η ομάδα χάνει την ασυλία, αυτοί είναι υποψήφιοι και ανατροπή βόμβα σχετικά με την αποχώρηση!

Στο σημείο παραμένουν περισσότερα από 20 ασθενοφόρα.

Νωρίτερα η Daily Mail μετέδιδε πως αρκετοί κάτοικοι είχαν βγει στα παράθυρα και προσπαθούσαν να κατέβουν με αυτοσχέδια σχοινιά από σεντόνια δεμένα μεταξύ τους. Η μητροπολιτική αστυνομία έχει αποκλείσει όλους τους γύρω δρόμους.

Σύμφωνα με το BBC, η φωτιά ξεκίνησε στις 3:30 τα ξημερώματα από τον δεύτερο όροφο του κτηρίου, στα 120 διαμερίσματα του οποίου μένουν περίπου 200 άτομα . Οι φλόγες άρχισαν γρήγορα να σκαρφαλώνουν προς τα πάνω.

Άγνωστη παραμένει η αιτία.

Όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες καλούσαν τους ενοίκους να τολμήσουν να φύγουν και, στην περίπτωση που αυτό δεν ήταν εφικτό, να σφραγίσουν τις πόρτες των διαμερισμάτων τους με βρεγμένες πετσέτες, ώστε να κρατήσουν έξω τους καπνούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουνίου;

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας σχολίασε πως οι πυροσβέστες επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά αλλά οι συνθήκες είναι εξαιρετικά αντίξοες.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ένοικοι του κτηρίου διαμαρτύρονταν πως η διαχειρίστρια δεν είχε φροντίσει για τα αναγκαία μέτρα πυρασφάλειας. Στο παρελθόν, ένα περιστατικό απότομης αύξηση στην τάση του ρεύματος είχε αποδοθεί σε «ελαττωματικές καλωδιώσεις».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share