Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αγρίνιο: Θλίψη για τον 11χρονο Μάριο στον τόπο καταγωγής της μητέρας του!

10 Ιουνίου 2017 19:36
Αγρίνιο: Θλίψη για τον 11χρονο Μάριο στον τόπο καταγωγής της μητέρας του!

Θρήνος και μεγάλη οργή επικρατεί στα Τριαντέικα του Δήμου Αγρίνιου για τον θάνατο του 11χρονου, που σκοτώθηκε από «αδέσποτη σφαίρα» στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής, προκαλώντας πανελλήνιο σοκ από την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cityvoice.gr, η μητέρα του άτυχου Μάριου κατάγεται από τα Τριαντείκα του Δήμου Αγρινίου, είναι εκπαιδευτικός, είχε διοριστεί στην Αθήνα και δίδασκε στο συγκεκριμένο σχολείο.Ήταν μάλιστα αυτή που έτρεξε να δεί τι συμβαίνει όταν είδε το γιο της να πέφτει στο έδαφος και να αιμορραγεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στο Μενίδι: Αυτό είναι το 11χρονο αγγελούδι που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα! (photos)

Ολα συνέβησαν το απόγευμα της Πέμπτης κατά την διάρκεια της σχολικής γιορτής στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών όταν το άτυχο παιδί, λιποθύμησε μόλις βγήκε στην σκηνή για την σχολική γιορτή και έπεσε κάτω.

Αμέσως το μικρό αγγελούδι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου διασωληνώθηκε με τους γιατρούς να δίνουν μάχη να το επαναφέρουν. Δυστυχώς μετά από λίγες ώρες ο 10χρονος άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια αλλά και την μαθητική κοινότητα που παρακολουθούσε συντετριμμένη την σκηνή.

Τελικά όμως έγινε γνωστό ότι το παιδί είχε βολίδα στο κεφάλι, από αδέσποτη σφαίρα. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι πως κάποιος από την περιοχή πυροβόλησε στον αέρα και η σφαίρα όπως προσγειώθηκε καρφώθηκε στο κεφάλι του παιδιού.

Το παιδί στεκόταν κάτω από την μπασκέτα στο προαύλιο, όταν λιποθύμησε. Πέφτοντας, χτύπησε το κεφάλι του, με όσους βρίσκονταν εκεί να λένε πως «αιμορραγούσε πολύ». Στην αρχή όλοι πίστεψαν πως το αίμα προήλθε από το χτύπημα στο έδαφος αλλά τελικά τα πράγματα ήταν διαφορετικά.Τραγική φιγούρα η μητέρα του 11χρονου παιδιού, που εργάζεται στο συγκεκριμένο σχολείο και έτρεξε αμέσως στο πλευρό του γιού της.

Αρχικά έγινε γνωστό ότι ο 11χρονος Μάριος λιποθύμησε και πέφτοντας κάτω, χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το παιδί μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο Παίδων «Αγία Σοφία» στις 11:30 το βράδυ. Εκεί οι γιατροί έκαναν πολύωρη προσπάθεια ανάνηψης χωρίς όμως να κατορθώσουν να σώσουν το αγόρι. Παρόλα αυτα μιλάμε για απίστευτο φιάσκο για το νοσοκομείο. Στο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά για τραύμα από σφαίρα αλλά υποστηρίζεται ότι το τραύμα προκλήθηκε «από πτώση εξ ιδίου ύψους».

Τα ερωτηματικά για τους λόγους που δεν εντοπίστηκε η σφαίρα είναι πάρα πολλά και απαιτούνται άμεσα εξηγήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Δείτε πρώτοι απ' όλους το αγώνισμα της Κυριακής! Ποιος κερδίζει; Διάσημοι ή Μαχητές; (video)

Την αποκάλυψη της αιτίας του θανάτου έκανε ο ιατροδικαστής κ. Νίκος Καλογριάς. Ήδη έχει ξεκινήσει εκτεταμένη έρευνα από την αστυνομία. Την έρευνα έχει αναλάβει η ασφάλεια. Αναζητούνται όλα τα πιθανά σημεία απ’ όπου μπορεί να έχει βληθεί η σφαίρα. Τα ενδεχόμενα για την αστυνομία είναι όλα ανοιχτά. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ το βλήμα εκτιμάται ότι προέρχεται πιθανότατα από όπλο των 9 χιλιοστών ή ανάλογου διαμετρήματος, κάτι που θα εξακριβωθεί από τη βαλλιστική έρευνα που θα γίνει στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το βράδυ της Πέμπτης υπήρχε γλέντι στη γύρω από το σχολείο περιοχή και οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι κάποιος έριξε μπαλωθιά, με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη στη σχολική γιορτή.

Πλέον, η αστυνομία διεξάγει έρευνες στα γύρω σπίτια και σε καταυλισμό Ρομά, για να βρει την άκρη του νήματος αυτής της τραγικής ιστορίας. Σημειώνεται ότι ήδη έχουν γίνει προσαγωγές, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ από έγκυρες αστυνομικές πηγές, οι έρευνες εστιάζονται αυτή την ώρα σε τέσσερα σπίτια και σε ένα καταυλισμό Ρομά, που βρίσκονται κοντά σε σχολείο. Παράλληλα, σημειώνεται ότι όπως είπαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί σε αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση, κανείς δεν άκουσε πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της γιορτής

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share