Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Παραδειγματική τιμωρία: Συνελήφθη ο Αλβανός εθνικιστής που ποδοπατούσε και έκαιγε ελληνικές σημαίες! Δείτε τον (Photos)

8 Ιουνίου 2017 18:38
Παραδειγματική τιμωρία: Συνελήφθη ο Αλβανός εθνικιστής που ποδοπατούσε και έκαιγε ελληνικές σημαίες! Δείτε τον (Photos)

Στα χέρια των αλβανικών Αρχών έπεσε ο Αλβανός εξτρεμιστής Ταχίρ Βέλιου, γνωστός για την ανθελληνική του δράση

Ο προκλητικός εθνικιστής που... ονειρεύεται «Μεγάλη Αλβανία», συνελήφθη στα σύνορα Αλβανίας – Κοσυφοπεδίου με αφορμή τις καταδρομικές επιθέσεις σε περιοχές της ελληνικής μειονότητας, όπου υπέστειλε, ποδοπάτησε και έκαψε ελληνικές σημαίες.

Χαρακτηριστικές ήταν οι περιπτώσεις στο Αλύκο και την Λειβαδιά, ενώ τις ίδιες ημέρες με μπαράζ δημοσιεύσεων ζητούσε την απέλαση του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Έβαλε τα κλάματα η Σάρα αλλά οι κάμερες δεν το έδειξαν ποτέ! Το περιστατικό που την εξόργισε - Παρασκήνιο



Ο Βέλιου, που συνελήφθη με δύο ακόμα συνεργάτες του, έχει στρατολογήσει δεκάδες νέους στην Αλβανία, το Κόσσοβο και τα Σκόπια. Κρατούνται από τις αλβανικές αρχές και κατηγορούνται για το κάψιμο της ελληνικής σημαίας, τη διανομή παράνομου έντυπου υλικού και την δημιουργία εξτρεμιστικής οργάνωσης που καλλιεργεί το εθνικό μίσος.

Εκτός από τις περιοχές της ελληνικής μειονότητας, ο ίδιος και η οργάνωσή του, εξαπέλυαν επιθέσεις στο Κόσσοβο αλλά και στα Σκόπια.

Οι κινήσεις τους αρχικά είχαν χαρακτηριστεί ως γραφικές και η αλβανική κυβέρνηση δεν έδειχνε καμία διάθεση να «αγγίξει» τον προκλητικό εθνικιστή. Η δράση του ωστόσο εξελισσόταν συνεχώς και γινόταν επικίνδυνη και απειλητική για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, γεγονός που θορύβησε την αλβανική κυβέρνηση που έπειτα από πιέσεις άλλων χωρών προχώρησε στη σύλληψή του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share