Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πουλάνε ψεύτικη πατρότητα σε γυναίκες πρόσφυγες για μια άδεια παραμονής!

8 Ιουνίου 2017 10:42
Πουλάνε ψεύτικη πατρότητα σε γυναίκες πρόσφυγες για μια άδεια παραμονής!

Εκατοντάδες άνδρες στο Βερολίνο «πούλησαν» ψεύτικη πατρότητα έναντι αδρού χρηματικού ποσού, σε γυναίκες πρόσφυγες με στόχο αυτές να πάρουν άδεια παραμονής και τα παιδιά τη γερμανική ιθαγένεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Καρέ - καρέ η απίστευτη μεταμόρφωση του Μπο! Έφυγε στην κυριολεξία μισός άνθρωπος από τον Άγιο Δομίνικο (photos+videos)

Ο νόμος είναι σαφής. Ένα παιδί παίρνει τη γερμανική ιθαγένεια όταν ένας από τους δυο γονείς έχει γερμανικό διαβατήριο. Κι ενώ η μητέρα, νομικά προσδιορίζεται εύκολα, είναι δηλαδή η γυναίκα που φέρνει στον κόσμο το παιδί της, ο πατέρας δεν προσδιορίζεται τόσο απλά. Σύμφωνα με το άρθρο 1592 του Αστικού Κώδικα, πατέρας δεν είναι αυτόματα ο βιολογικός πατέρας. Ως πατέρας μπορεί επίσης να αναγνωριστεί αυτός που είναι παντρεμένος με τη γυναίκα κατά τη διάρκεια της γέννησης, όποιος δικαστικά αναγνωρίζεται ως πατέρας και όποιος αναγνωρίζει την πατρότητα ενός παιδιού. Για παράδειγμα, πατέρας μπορεί να θεωρηθεί ο άντρας που είναι παντρεμένος με μια γυναίκα, έχει δικά του παιδιά και η σύζυγος του έχει δικά της παιδιά από άλλο γάμο.

Πάνω σε αυτό το σύνθετο νομικό μοντέλο έχουν στηθεί εκατοντάδες απάτες, όπως αποκαλύπτει το δημόσιο κανάλι του Βερολίνου RBB. Γερμανοί αναγνώρισαν την πατρότητα, παίρνοντας κάποιες φορές μέχρι και χιλιάδες ευρώ από γυναίκες πρόσφυγες. Μέσω της αναγνώρισης της πατρότητας το μωρό παίρνει αυτόματα τη γερμανική ιθαγένεια και η πρόσφυγας παίρνει άδεια παραμονής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Survivor - πρόκληση: Ο πανηγυρισμός του Σπαλιάρα όταν αποχώρησε ο Μπο που σχεδόν κανείς δεν παρατήρησε! (video)

Ο ακροδεξιός «πατέρας» και η Βιετναμέζα

Ωστόσο ο νομοθέτης έχει προβλέψει. Εάν στο μέλλον οι αρχές διαπιστώσουν ότι ο άνδρας με δόλο προχωρά στην αναγνώριση τη πατρότητας, η πράξη αναγνώρισης κηρύσσεται φυσικά άκυρη. Έτσι το μωρό δεν έχει αξίωση για τη απόκτηση γερμανικής ιθαγένειας και η μητέρα δεν αποκτά το δικαίωμα παραμονής στη χώρα.

Σύμφωνα με το RBB υπάρχουν άνδρες που έχουν προχωρήσει σε αναγνώριση πατρότητας σε δέκα διαφορετικές περιπτώσεις. Αυτό βέβαια που παραβλέπουν οι «πρόθυμοι» πατεράδες είναι ότι έχουν όλες τις υποχρεώσεις που έχουν οι νόμιμοι πατεράδες. Σε πολλές περιπτώσεις οι "ψεύτικοι" πατεράδεςί ζουν με κοινωνικά επιδόματα. Στην περίπτωση όμως που εργασθούν και πάλι κανονικά οφείλουν να καταβάλλουν χρήματα για τα παιδιά.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι εύκολος ο εντοπισμός και η διακρίβωση των κινήτρων της πατρότητας. Κάποιες περιπτώσεις πάντως είναι εξόφθαλμες, όπως για παράδειγμα αυτή ενός ακροδεξιού που αναγνώρισε το μωρό μιας γυναίκας από το Βιετνάμ. Όταν η ρεπόρτερ εντόπισε στο facebook ρατσιστικά σχόλια και προσπάθησε να του μιλήσει, εκείνος της απάντησε με ύβρεις και απειλές.

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών εκτιμά πως αυτές οι περιπτώσεις ανέρχονται σε τετραψήφιο νούμερο, σύμφωνα με την εκπρόσωπό της Άνεγκρετ Κορφ.

Πηγή: dw.com

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share