Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τρομοκρατικό χτύπημα στην Τεχεράνη: Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη!

7 Ιουνίου 2017 12:59
Τρομοκρατικό χτύπημα στην Τεχεράνη: Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη!

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την διπλή επίθεση στην Τεχεράνη με τουλάχιστον οκτώ νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Η ανάληψη ευθύνης αναρτήθηκε στο ανεπίσημο «πρακτορείο ειδήσεων» των τζιχαντιστών, Amaq και αναφέρει ότι «μαχητές μας χτύπησαν το μαυσωλείο του Χομεϊνί και τη Βουλή στην Τεχεράνη». Η επίθεση στο ιρανικό κοινοβούλιο και στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί σημειώθηκε στην Τεχεράνη, λίγες ώρες μετά την κρίση στο Κατάρ. Δύο από τους δράστες ήταν καμικάζι αυτοκτονίας που ανατινάχτηκαν ο ένας στη Βουλή και ο άλλος στο μαυσωλείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor αποκλειστικό: Ποια ομάδα κερδίζει το αγώνισμα ασυλίας και ποιος παίκτης αποχωρεί στο επεισόδιο της χρονιάς! Παρασκήνιο

Οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες τόσο για τον αριθμό των δραστών όσο και για τα θύματα της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης που έγινε σχεδόν ταυτόχρονα. Οι νεκροί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Tasmin στο Κοινοβούλιο είναι επτά και υπήρχαν και όμηροι. Στο μαυσωλείο στην επίθεση αυτοκτονίας σκοτώθηκε ένας κηπουρός και ο δράστης. Κατά το AP οι τραυματίες στο ιρανικό κοινοβούλιο είναι οκτώ και στο μαυσωλείο τέσσερις.

Οπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Τεχεράνης, ο ένας από τους δράστες ανατινάχτηκε στο μαυσωλείο, ένας έπεσε νεκρός από τις δυνάμεις ασφαλείας και οι υπόλοιποι συνελήφθησαν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share