Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τρομοκρατία και στο Ιράν: Δύο νεκροί σε επιθέσεις στο κοινοβούλιο και το μαυσωλείο του Χομεϊνί!

7 Ιουνίου 2017 10:33
Τρομοκρατία και στο Ιράν: Δύο νεκροί σε επιθέσεις στο κοινοβούλιο και το μαυσωλείο του Χομεϊνί!

Διπλή επίθεση ενόπλων σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Ιράν, η πρώτη στο κοινοβούλιο της χώρας και η δεύτερη στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί.

Από την επίθεση στο κοινοβούλιο έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν οχτώ άτομα ενώ ένα άτομο έχασε τη ζωή του και πέντε τραυματίστηκαν στο μαυσωλείο όπου ένας από τους δράστες πυροδότησε γιλέκο με εκρηκτικά.

Για την ώρα είναι συγκεχυμένες οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των δραστών στο κοινοβούλιο, καθώς το πρακτορείο Fars μιλά για έναν και το Tasmin για τρεις άνδρες οπλισμένους με καλάσνικοφ και πιστόλι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγνώριστος: Δεν φαντάζεστε ποιος παίκτης του Survivor είναι το παιδάκι της φωτογραφίας! (photo)

Ένας από τους τραυματίες από την επίθεση στο ιρανικό κοινοβούλιο

«Ένας άντρας εισέβαλε στο ιρανικό κοινοβούλιο και άρχισε να πυροβολεί κατά των αστυνομικών. Από τα πυρά του τραυματίστηκε θανάσιμα ένας αστυνομικός και οχτώ πολίτες που είχαν πάει να επισκεφθούν βουλευτές των περιφερειών τους» μετέδωσε χαρακτηριστικά το Fars. Κατά την ίδια πηγή, που επικαλείται πληροφορίες από βουλευτές, ο δράστης έχει συλληφθεί.

Ωστόσο το Tasmin αναφέρει ότι η κατάσταση δεν έχει εξομαλυνθεί και οι τρεις δράστες παραμένουν στο χώρο του κοινοβουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μόνο εδώ: Το πρόβλημα που ανάγκασε την Λάουρα να βγάλει τα κοτσιδάκια! Αποκλειστικές φωτογραφίες

Σχεδόν την ίδια ώρα σημειώθηκε επίθεση στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, που βρίσκεται νότια της Τεχεράνης, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για έναν νεκρό και πέντε τραυματίες. Σύμφωνα με το πρακτορείο Fars οι δράστες ήταν τέσσερις. Σύμφωνα με πληροφορίες από το πρακτορείο Fars ο ένας από τους τρεις δράστες έπεσε νεκρός κατά την ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς, ο δεύτερος αυτοκτόνησε καταπίνοντας κυάνιο, ο τρίτος, μια γυναίκα έχει συλληφθεί και ο τέταρτος πυροδότησε γιλέκο με εκρηκτικά.

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share