Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η αποκάλυψη του Τραμπ που θα συζητηθεί!

6 Ιουνίου 2017 18:05
Η αποκάλυψη του Τραμπ που θα συζητηθεί!

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνέδεσε σήμερα τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα στη Μέση Ανατολή κατά του ριζοσπαστικού ισλαμισμού με την απόφασή χωρών της περιοχής να απομονώσουν το Κατάρ, κατηγορώντας το ότι χρηματοδοτεί την τρομοκρατία.

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής μου στη Μέση Ανατολή επιβεβαίωσα ότι η χρηματοδότηση της ριζοσπαστικής ιδεολογίας πρέπει να σταματήσει. Οι ηγέτες έδειξαν με το δάκτυλο το Κατάρ- Και κοιτάξτε!» επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ένα tweet.

Τη Δευτέρα, η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Υεμένη, η Αίγυπτος και οι Μαλδίβες διέκοψαν κάθε διπλωματική κι εμπορική σχέση με το εμιράτο του Κατάρ με την κατηγορία ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγνώριστος: Δεν φαντάζεστε ποιος παίκτης του Survivor είναι το παιδάκι της φωτογραφίας! (photo)

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον απηύθυνε αμέσως έκκληση στις χώρες του Κόλπου να παραμείνουν «ενωμένες» όμως το tweet του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους μάλλον μοιάζει να επικροτεί την απόφαση απομόνωσης του Κατάρ.

Το Κατάρ φιλοξενεί τη μεγαλύτερη αμερικανική αεροπορική βάση στην περιοχή, έδρα της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης της Μέσης Ανατολής. Αυτή η βάση είναι κρίσιμη στη μάχη εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ που διεξάγει ο διεθνής συνασπισμός με επικεφαλής την Ουάσιγκτον, ενώ στον οποίο συμμετέχει και η Ντόχα.

Δείτε την ανάρτηση:

πηγη: enikos

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share