Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στο Λυκαβηττό: Πώς το αποτύπωμα έδειξε ως δολοφόνο τον «δράκο των ασανσέρ»

2 Ιουνίου 2017 18:23
Έγκλημα στο Λυκαβηττό: Πώς το αποτύπωμα έδειξε ως δολοφόνο τον «δράκο των ασανσέρ»

Η υπόθεση του αποκαλούμενου Δράκου των ασανσέρ αναβιώνει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, καθώς νέα στοιχεία – και συγκεκριμένα ένα αποτύπωμα - οδήγησαν τον κατηγορούμενο Χρήστο Γκίλη, ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου!

Ο Χρ. Γκίλης αποκαλούμενος «Δράκος των ασανσέρ», ο άνθρωπος που καταδικάστηκε σε 179 χρόνια για βιασμούς σε βάρος 28 γυναικών την περίοδο 1996-1997, κάθεται ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου προκειμένου να δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Και αυτό γιατί νέα στοιχεία ανέκυψαν για την υπόθεση και συγκεκριμένα ένα αποτύπωμα που βρέθηκε σε αυτοκίνητο και ταυτοποιήθηκε από 20 χρόνια μετά.

Ήταν 13 Μαΐου του 1996 όταν ο κατηγορούμενος και ισοβίτης σήμερα Χρήστος Γκίλης, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, δολοφόνησε στο λόφο του Λυκαβηττού τον 21χρονο Νικήτα Κορωνιό μπροστά στα μάτια της φίλης του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor αποκλειστικό: Η ύπουλη τακτική της Ευρυδίκης Βαλαβάνη για να πετάξει εκτός παιχνιδιού τον Ντάνο!

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο κατηγορούμενος παρακολουθούσε ζευγάρια στην περιοχή. Ο άτυχος 21χρονος Νικήτας Κορωνιός, βρισκόταν τα ξημερώματα της 13ης Μαΐου, πίσω από το θέατρο του Λυκαβηττού. Μόλις ετοιμάζεται να φύγει από το σημείο με την σύντροφό του αντιλαμβάνονται να τους παρακολουθούν τρεις άγνωστοι.

Το θύμα, θέλοντας να προφυλάξει τη συνοδό του, βγήκε από το αυτοκίνητο και λίγο αργότερα δολοφονήθηκε από κτύπημα με μαχαίρι.

Σήμερα στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος δήλωσε «αθώος». Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αθώος είμαι. Δεν έχω πάει ποτέ στο Λυκαβηττό. Δεν ξέρω πως βρέθηκε ίχνος. Έχω μπει φυλακή τόσες φορές συνεχόμενα. Θα το είχαν βρει σε κομπιούτερ. Ήμουν σε άδεια και πήγα σε αστυνομικό τμήμα και μου λένε μη φύγεις έχεις υπόθεση».

Από την πλευρά της η υπεράσπιση του κατηγορούμενου τόνισε στο δικαστήριο: «19 χρόνια μετά έρχεται ένα έγγραφο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και λέει ότι βρέθηκε αποτύπωμα της αριστερής παλάμης του κατηγορουμένου.

Ο κατηγορούμενος ήταν γνωστός στην αστυνομία από το 1990. Πρέπει να εξηγήσει πως ακούμπησε εκείνο το αμάξι 19 χρόνια πριν! Είναι σχεδόν αδύνατο. Υπάρχει διαφορά στις περιγραφές των μαρτύρων. Όλοι λένε για ψηλό, λεπτό και αλλοδαπό. Δεν ταιριάζουν οι περιγραφές».

Αντίθετα, η πολιτική αγωγή και ο συνήγορος Αλ. Κούγιας τόνισε: «Η αστυνομία χρησιμοποίησε σύγχρονα μηχανήματα και εξοπλισμό του 2004, με καθυστέρηση μεν αλλά χωρίς αμφισβήτηση, το αποτύπωμα που βρέθηκε είναι του κατηγορουμένου. Ο δράστης ήταν ηδονοβλεψίας. Είτε μόνος είτε με παρέα. Στο Λυκαβηττό συχνάζουν δεκάδες ανώμαλοι. Μπορεί να είδαν άλλους. Ο κατηγορούμενος έχει κατηγορηθεί και καταδικαστεί για όλο τον ποινικό κώδικα. Κυρίως για ληστείες και βιασμούς».

Πατέρας 21χρονου: «Είναι απόβρασμα»

«Απόβρασμα» χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο ο πατέρας του 21χρονου θύματος, Αναστάσιος Κορωνιός, καταθέτοντας πρώτος στη δίκη. «Πριν πάρει ο γιος μου το αμάξι είχε να χρησιμοποιηθεί τρεις μέρες. Εκείνο το βράδυ το πήρε ο γιος μου. Υπήρχαν παντού στο αμάξι αίματα. Μέσα έξω αίμα. Από αυτό που έκανε το απόβρασμα! Με πήρε ο γιος μου ο άλλος και μου είπε ο Νικήτας είναι στο Λαϊκό και δεν είναι καλά. Όταν έφτασα εκεί μου είπαν ότι τον σκότωσαν ηδονοβλεψίες» ανέφερε ο πατέρας εμφανώς ταραγμένος.

«Ήμασταν εκεί όπως δεκάδες ζευγάρια εκείνη την εποχή στο Λυκαβηττό. Το πρώτο ραντεβού μας σαν ζευγάρι ήταν. Εγώ σπούδαζα στο Πάντειο και ο Νικήτας στην Αγγλία. Δε θυμάμαι αν είχαμε αντιληφθεί κόσμο να παρακολουθεί γύρω μας» είπε στο δικαστήριο η Ευφροσύνη Παπουτσάκη,η κοπέλα που βρίσκονταν μαζί με τον 21χρονο εκείνο το μοιραίο βράδυ και είδε να τον σκοτώνουν μπροστά στα μάτια της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Απίστευτη αποκάλυψη για στημένους τσακωμούς! "Ερχόταν η κάμερα και…"

«Κάποια στιγμή βγήκαμε από το αυτοκίνητο για να μπει μπροστά ο Νικήτας να οδηγήσει. Καθόμασταν πίσω. Βγήκαμε από διαφορετικές μεριές νομίζω. Είδαμε ξαφνικά κάποιον και μου λέει ο Νικήτας μπες μέσα στο αμάξι. Ένιωσα εκείνη την ώρα ότι ερχόταν κάποιος προς το μέρος μας» ανέφερε η μάρτυρας και συνέχισε την συγκλονιστική περιγραφή της:

«Δεν θυμάμαι καλά αλλά πιστεύω ότι ήταν τουλάχιστον δυο άτομα. Δεν μπορώ να αναγνωρίσω τον κατηγορούμενο. Εγώ δεν καταλάβαινα τι γινόταν. Είχα κλειστεί στο αυτοκίνητο. Έβλεπα τι γίνεται μέσα από τα παράθυρα αλλά δε μπορούσα να ξεχωρίσω. Δε θυμάμαι αν κρατούσε μαχαίρι. Θυμάμαι ότι κάποιος έπεσε ξαφνικά πάνω στο παρμπρίζ. Ξέρετε έχω μπλοκάρει πράγματα από τη μνήμη μου για να μπορέσω να επιβιώσω κι εγώ».

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share