Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κάννες 2017: Βραβείο Σεναρίου στον Γ. Λάνθιμο και τον Ε. Φιλίππου!

28 Μαΐου 2017 22:56
Κάννες 2017: Βραβείο Σεναρίου στον Γ. Λάνθιμο και τον Ε. Φιλίππου!

Μόλις ολοκληρώθηκε η τελετή λήξης του επετειακού 70ού Φεστιβάλ Καννών, με την κριτική επιτροπή του Διαγωνιστικού και τον πρόεδρο Πέδρο Αλμοδόβαρ να απονέμουν το Βραβείο Σεναρίου στον Γιώργο Λάνθιμο και τον Ευθύμη Φιλίππου για το «The Killing of a Sacred Deer», από κοινού με τη Λιν Ράμσεϊ για το «You Were Never Really Here».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ; Survivor αποκάλυψη: Η ένωση Διασήμων και Μαχητών σε μια ομάδα και η νέα αποχώρηση για να γίνουν οι 10 παίκτες 9!

«Ευχαριστώ την κριτική επιτροπή για αυτό το ωραίο δώρο» είπε ο Έλληνας σκηνοθέτης παραλαμβάνοντας το βραβείο. Η τελετή λήξης του σημαντικότερου κινηματογραφικού φεστιβάλ του πλανήτη διεξήχθη στο Grand Théâtre Lumière με οικοδέσποινα τη Μόνικα Μπελούτσι.

19 ταινίες από όλο τον κόσμο συμμετείχαν φέτος στο Διαγωνιστικό και έπειτα από 12 ημέρες προβολών, η κριτική επιτροπή (ο Ισπανός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ, η Γερμανίδα σκηνοθέτις Μάρεν Άντε, οι συνάδελφοί τους από την Κορέα, Παρκ Τσαν Γουκ, και την Ιταλία, Πάολο Σορεντίνο, οι Αμερικανοί ηθοποιοί Γουιλ Σμιθ και Τζέσικα Τσαστέιν, οι συνάδελφοί τους από την Κίνα και τη Γαλλία, Φαν Μπινγκμπίνγκ και Ανιές Ζαουί, και ο Γαλλο-Λιβανέζος συνθέτης Γκαμπριέλ Γιαρέντ) αποφάσισε να τιμήσει με τον Χρυσό Φοίνικα την ταινία «The Square» του Σουηδού Ρούμπεν Όστλουντ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Διαρροή τώρα: Ποιος κερδίζει το σημερινό αγώνισμα επάθλου- Τι τρώνε!

Το Μεγάλο Βραβείο της επιτροπής απονεμήθηκε στην ταινία «120 Beats Per Minute» του Γάλλου Ρομπέν Καμπιγιό, ενώ για τη σκηνοθεσία της στο «The Beguiled» και για τις ερμηνείες τους στα «You Were Never Really Here» και «In the Fade» τιμήθηκαν αντίστοιχα οι Σοφία Κόπολα, Χοακίν Φίνιξ και Νταϊάν Κρούγκερ. Τέλος, ειδικό βραβείο της επιτροπής για τα 70 χρόνια του φεστιβάλ απονεμήθηκε στη Νικόλ Κίντμαν που συμμετείχε φέτος με 2 ταινίες στο Διαγωνιστικό («The Killing of a Sacred Deer», «The Beguiled»), άλλη μία εκτός συναγωνισμού («How to Talk to Girls at Parties»), καθώς και με την προβολή του νέου κύκλου της τηλεοπτικής σειράς «Top of the Lake». Η κριτική επιτροπή είχε παραδώσει τον φάκελο με την απόφασή της λίγο μετά το μεσημέρι, αφού αποσύρθηκε για αρκετές ώρες σε μια έπαυλη, αποκομμένη από τον έξω κόσμο. «Ήταν μια δύσκολη ημέρα, οι ταινίες ήταν εξαιρετικές», παραδέχτηκε η Τζέσικα Τσαστέιν, μιλώντας πριν από την έναρξη της τελετής στο Canal+.

Πηγή: www.lifo.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share