Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τρομοκρατία στο Μάντσεστερ: Νεκρή η 8χρονη Κύπρια που αγνοούνταν από το μακελειό!

23 Μαΐου 2017 15:14
Τρομοκρατία στο Μάντσεστερ: Νεκρή η 8χρονη Κύπρια που αγνοούνταν από το μακελειό!

Ταυτοποιήθηκε ανάμεσα στους 22 νεκρούς από την τρομοκρατική επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ, η οκτάχρονη Ελληνοκύπρια που αγνοούνταν. Την τραγική είδηση επιβεβαίωσε στον αέρα του Realfm 97,8 ο ανταποκριτής της Realnews από το Λονδίνο, Ισαάκ Καρυπίδης.

Παράλληλα, ο θείος της 8χρονης Saffie Rose Roussou που ήταν μεταξύ των αγνοουμένων από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ, Chris Roussou ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι η ανιψιά του είναι νεκρή: αυτό ανέφερε αρμόδιος του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του κυπριακού ΥΠΕΞ στο ΑΠΕ –ΜΠΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - αποκάλυψη: Όλα στην φόρα για το φλερτ του Βασάλου με την Τουρκάλα! Όσα συνέβησαν πίσω από τις κάμερες!

Μέχρι στιγμής, το Κυπριακό Προξενείο στο Λονδίνο δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη το θάνατο του παιδιού. Στο νοσοκομείο του Μάντσεστερ έχουν διακομισθεί η μητέρα και η αδελφή του. Το Προξενείο δεν έχει ως τώρα ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας τους.

UPDATE - Τρομοκρατία στο Μάντσεστερ: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα!

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στη συναυλία στο στάδιο Manchester Arena!

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μάντσεστερ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων που πρόσκειται στην οργάνωση, Amaq.

Το ΙΚ ανέφερε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στη συναυλία στο στάδιο Manchester Arena.

UPDATE - Τρομοκρατία στο Μάντσεστερ: Αυτή η έφηβη κοπέλα είναι το πρώτο αναγνωρισμένο θύμα του μακελειού! (photos)

Δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη λίγο μετά το τέλος της συναυλίας στο Manchester Arena του Μάντσεστερ στην Αγγλία το βράδυ της Δευτέρας.

Η έκρηξη, που πιθανότατα προήλθε από καμικάζι, δημιούργησε πανικό στους θεατές που μόλις είχαν παρακολουθήσει τη συναυλία της Αριάνα Γκράντε και προσπαθούσαν να βγουν πανικόβλητοι από το κτήριο. Μέχρι και αυτή την ώρα, ο απολογισμός είναι τραγικός. 22 νεκροί, ανάμεσά τους πολλά παιδιά! Λίγες ώρες μετά το τραγικό περιστατικό αναγνωρίστηκε και το πρώτο θύμα της επίθεσης, η Georgina Callander, ένα κοριτσάκι που λάτρευε την τραγουδίστρια και την ακολουθούσε στις συναυλίες της. Η φωτογραφία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας έχει τραβηχτεί δύο χρόνια πριν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μαχήτρια" και στην... νύχτα: Αυτό είναι το υπέροχο μπαράκι της Σάρας του Survivor στην Αθήνα! (photos)

Νωρίτερα, αναφορές του ξένου Τύπου, ήθελαν τουλάχιστον 50 παιδιά να έχουν μεταφερθεί στο κοντινό Holiday Inn, πληροφορία που διαψεύστηκε.

Χιλιάδες χρήστες των κοινωνικών δικτύων ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν το χάσταγκ #ManchesterMissing δημοσιεύοντας φωτογραφίες ατόμων που παρακολούθησαν τη συναυλία, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να τους εντοπίσουν.

Γονείς, συγγενείς και φίλοι ψάχνουν απεγνωσμένα τα παιδιά, δημοσιεύοντας φωτογραφίες στα social media.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ έδωσε δε, στην δημοσιότητα ειδική τηλεφωνική γραμμή για τους συγγενείς και τους φίλους, όσων βρίσκονταν χθες το βράδυ στο στάδιο, όπου έγινε η αιματηρή έκρηξη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail» έχει, επίσης, ενεργοποιηθεί από το facebook η λειτουργία ελέγχου ασφαλείας που επιτρέπει σε όσους βρίσκονταν κοντά στο στάδιο να επιβεβαιώσουν αν είναι ή όχι ασφαλείς.

«Η 6χρονη ανιψιά μου ήταν στη συναυλία. Δεν έχουμε νέα από τον/την συνοδό της και έχουμε αρρωστήσει από το άγχος», γράφει στο προσωπικό της λογαριασμό στο twitter μια γυναίκα. Το κοριτσάκι ευτυχώς, βρέθηκε και είναι μια χαρά στην υγεία του.

UPDATE- Τρομοκρατία στο Μάντσεστερ: Συναγερμός στο μετρό της πόλης! Συνελήφθη ο ύποπτος

Πανικός επικρατεί από το πρωί στη Βρετανία μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ με τουλάχιστον 22 νεκρούς.

Το πρωί εκκενώθηκε σταθμός στο Λονδίνο, λόγω ύποπτου πακέτου, που τελικά αποδείχθηκε λάθος συναγερμός και τώρα επικρατεί αναστάτωση σε εμπορικό κέντρο στο Μάντσεστερ. Συγκεκριμένα στο κέντρο Arndale η αστυνομία προχώρησε σε εκκένωση καθώς εντοπίστηκε ύποπτος άντρας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ακούστηκε ένας πολύ δυνατός θόρυβος και ένας άντρας έχει συλληφθεί.

Δείτε φωτογραφίες από τη σύλληψη!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share