Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τρομοκρατία στο Μάντσεστερ: Δείτε τις πρώτες στιγμές πανικού (βίντεο)

23 Μαΐου 2017 07:46
Τρομοκρατία στο Μάντσεστερ: Δείτε τις πρώτες στιγμές πανικού (βίντεο)

«Λίγο πριν τις 10.35 μ.μ. τοπικής ώρας (00.35 ώρα Ελλάδας) τη Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, η Αστυνομία εκλήθη λόγω έκρηξης στην Αρένα του Μάντσεστερ. Έως τώρα, έχουν επιβεβαιωθεί 19 νεκροί, με περίπου 50 τραυματίες… Το επεισόδιο αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό», αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας του Μάντσεστερ.

Δεκαεννέα είναι οι νεκροί και περίπου 50 οι τραυματίες από την έκρηξη στον συναυλιακό χώρο Μάντσεστερ Αρένα μετά από συναυλία της Αριάνα Γκράντε, σύμφωνα με τη βρετανική Αστυνομία, η οποία κάνει λόγο για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια.

Η έκρηξη που ακούστηκε και αρχικά αποδίδεται σε βραχυκύκλωμα δημιούργησε πανικό στους θεατές που προσπαθούσαν να βγουν άρον άρον από το κτίριο, με την Αστυνομία να βοηθά στην απομάκρυνση του κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαν σήμερα - 23 Μαΐου 2006: Ο ήρωας Κωνσταντίνος Ηλιάκης σκοτώνεται σε αερομαχία με τούρκικα αεροσκάφη! (photos+video)

Η Αστυνομία ζητά από τους πολίτες να αποφύγουν να πλησιάσουν την περιοχή, καθώς θα δυσκολέψουν το έργο των Αρχών που βρίσκονται εκεί.

Βίντεο δείχνει ανθρώπους να βγαίνουν τρέχοντας τρομοκρατημένοι από τον χώρο της συναυλίας, αμέσως μετά το τέλος της, ενώ ματωμένοι θεατές δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από ομάδα επειγόντων περιστατικών έξω από την αρένα. Την ίδια ώρα πάνοπλοι αστυνομικοί επιθεωρούσαν τον χώρο.

Η Έβι Μπρούστερ, που ήταν στην συναυλία, αποκάλυψε ότι «η Αριάνα Γκράντε είχε μόλις τελειώσει το τελευταίο τραγούδι της και έφυγε από τη σκηνή όταν ακούστηκε μια πολύ ισχυρή έκρηξη.

»Ξαφνικά όλοι άρχισαν να ουρλιάζουν και να τρέχουν προς την έξοδο. Μπορούσαμε να ακούσουμε τις σειρήνες από τα περιπολικά και τα ασθενοφόρα. Ήταν τρομακτικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι έγινε σαν σήμερα, 23 Μαΐου; Τα σημαντικότερα γεγονότα που συγκλόνισαν τον πλανήτη!

»Υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι που προσπαθούσαν να βγουν έξω παράλληλα. Όλοι ούρλιαζαν και έκλαιγαν. Το μέρος είχε γεμίσει καπνό και μύριζε καμένο. Η έκρηξη ακούστηκε μέσα από το κτίριο».

Δείτε στα βίντεο τον πανικό που επικράτησε:

Να σημειωθεί εδώ ότι η Αριάνα Γκράντε, μόλις 23 χρονών η ίδια, έχει φανατικό κοινό εξαιρετικά νεαρής ηλικίας.

Πολλοί θεατές ήταν μαθητές, που είχαν πάει παρέα με συνομήλικούς τους, ή οικογένειες με τα παιδιά τους.

Στην εργατούπολη του Μάντσεστερ επικρατεί μεγάλη αγωνία, καθώς πολλά παιδιά δεν έχουν επιστρέψει σπίτια τους, ενώ οι οδηγοί ταξί κάνουν δωρεάν κούρσες για να διευκολύνουν την κατάσταση.

Πληροφορίες που μεταδίδονται μέσω Twitter κάνουν λόγο για διαμελισμένα ανθρώπινα μέλη παντού στο σημείο της έκρηξης.

Πολλοί γονείς αναρτούν φωτογραφίες των παιδιών τους στο Twitter ζητώντας πληροφορίες εάν τα είδε κανείς.

Βομβιστική Επίθεση σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το CBS, οι εκρήξεις προκλήθηκαν από δύο βόμβες που περιείχαν καρφιά.

Άλλες πληροφορίες του Reuters που επικαλείται δύο Αμερικανούς αξιωματούχους μιλούν για βομβιστή αυτοκτονίας.

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ ο οποίος βρίσκεται σε επίσημο ταξίδι στο Ισραήλ.

H Αστυνομία εντόπισε δεύτερο ύποπτο αντικείμενο κοντά στο σημείο της πρώτης έκρηξης και προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη, αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι δεν ήταν εκρηκτικός μηχανισμός.

Το περιστατικό συνέβη εκτός της Αρένας

Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι υπεύθυνοι του συναυλιακού χώρου, οι οποίοι αναφέρουν ότι το περιστατικό έλαβε χώρα έξω από τον χώρο της συναυλίας.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι πράγματι έλαβε χώρα ένα τέτοιο περιστατικό τη στιγμή που ο κόσμος έφευγε από το σόου της Αριάνα Γκράντε χθες το βράδυ. Το περιστατικό έλαβε χώρα έξω από τον συναυλιακό χώρο, σε δημόσιο χώρο. Οι σκέψεις και οι προσευχές πάνε στα θύματα» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από το σημείο της έκρηξης

Αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στον συναυλιακό χώρο ανέφερε πως ένιωσε μια τεράστια έκρηξη καθώς έφευγε από τη συναυλία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η τρομοκρατία χτύπησε στο Μάντσεστερ: Αιματηρή συναυλία με 19 νεκρούς και πάνω από 50 τραυματίες! (photos+videos)

«Κατευθυνόμασταν προς την έξοδο όταν καθώς φτάναμε την πόρτα σημειώθηκε μια τεράστια έκρηξη και όλοι άρχισαν να ουρλιάζουν» δήλωσε η Κάθριν Μακφάρλαν στο Reuters και πρόσθεσε:

«Ήταν μια τεράστια έκρηξη. Το ένιωθες στο στήθος σου. Χάος. Όλοι άρχισαν να τρέχουν και να φωνάζουν και να προσπαθούν να βγουν έξω».

Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο BBC πως η έκρηξη τον πέταξε 30 πόδια μακριά. Ανέφερε ακόμη ότι είδε πολλούς τραυματίες.

Άλλος μάρτυρας, μιλώντας στο Reuters, ανέφερε πως είδε 20 με 30 άτομα να κείτονται μετά την έκρηξη.

Στο βίντεο που ακολουθεί η έκκληση από τη μεγάφωνα της Αρένας για ψυχραιμία:

Εν τω μεταξύ ένας λογαριασμός στο Twitter, που φέρεται να έχει σχέση με το Ισλαμικό Κράτος, διεκδικεί την ευθύνη για το συμβάν:

Πηγή: tribune.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share