Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Πού θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία

20 Μαΐου 2017 09:25
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Πού θα

Δεν υποχωρούν οι καταιγίδες, όπως αναφέρει στην πρόβλεψή του ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος...

«Η φετινή άνοιξη αποδεικνύεται κυκλοθυμική σε ό,τι αφορά στον καιρό, διότι οι εναλλαγές από τον χειμώνα στο καλοκαίρι και πάλι στον χειμώνα γίνονται πραγματικά σε χρόνο dt.

Έτσι λοιπόν αναμένεται μια νέα κακοκαιρία η οποία θα «χτυπήσει» την Ελλάδα από την Κυριακή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις ισχυρές καταιγίδες αλλά και τις πιθανές χαλαζοπτώσεις.

Βέβαια, αυτή τη φορά, δεν αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και κρύο όπως το βιώσαμε τις προηγούμενες ημέρες.

Από την Κυριακή το μεσημέρι θα αρχίσουν να εκδηλώνονται βροχές (κατά τόπους ισχυρές) αλλά και τοπικές καταιγίδες, πρώτα από τα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας (Ιόνιο, δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά) και εν συνεχεία από το απόγευμα και μετά σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας έως και το βόρειο και βορειοανατολικό Αιγαίο.

Δείτε επίσης: Αυτές οι διάσημες Ελληνίδες παραδέχτηκαν ότι έχουν κάνει έκτρωση! (Photos)

Τη Δευτέρα τα φαινόμενα θα απασχολήσουν σταδιακά τις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου, με τα τμήματα των Κυκλάδων, των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, της Κρήτης αλλά και των Δωδεκανήσων να δίνουν σοβαρή υποψηφιότητα για εκδήλωση ισχυρών καταιγίδων.

Ασφαλώς θα βρέξει και στην Θεσσαλονίκη από την Κυριακή το μεσημέρι-απόγευμα αλλά και στην Αθήνα, όπου στην Αθήνα ειδικά διαφαίνεται οι βροχές ή οι καταιγίδες από το απόγευμα της Κυριακής και στη συνέχεια ότι θα έχουν ιδιαίτερη δυναμική.

Από θερμοκρασιακής πλευράς σας είπα ότι δεν αναμένεται κάτι ουσιαστικό διότι όλες αυτές τις ημέρες η μέγιστη θα αγγίζει τους 25-27 και πιθανώς τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Σε ότι αφορά στους ανέμους, πάλι δεν αναμένονται προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες διότι και κατά τη διάρκεια της 2ήμερης κακοκαιρίας, θα πνέουν δυτικοί & νοτιοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη που δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.

Απολαύστε την σημερινή και αυριανή ημέρα διότι από την Κυριακή πάλι ...όλα θα αλλάξουν!».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share