Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συναγερμός! Αυτό είναι το πρώτο θύμα της «Μπλε Φάλαινας» στην Ελλάδα!

15 Μαΐου 2017 17:52
Συναγερμός! Αυτό είναι το πρώτο θύμα της «Μπλε Φάλαινας» στην Ελλάδα!

Εδώ και καιρό έχει σημάνει κίνδυνος στις αρχές του εξωτερικού για το επικίνδυνο παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα», που είναι υπεύθυνο για αυτοτραυματισμούς, και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και αυτοχειρία.

Το αρρωστημένο αυτό παιχνίδι, κατέγραψε το πρώτο του θύμα και στην Ελλάδα. «Θύμα» του παιχνιδιού είναι μια 15χρονη έφηβη από την Κατερίνη που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Τρελό κράξιμο στην Λάουρα Νάργες: «Δεν πρόσφερε τίποτα πέρα από κοτσίδες!»

Το κορίτσι έφερε τραύματα που φέρεται να είχε προκαλέσει η ίδια στον εαυτό της, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή της.

Η Ασφάλεια Κατερίνης διεξάγει έρευνα για αυτό ζήτησε άρση απορρήτου των επικοινωνιών της για να διαπιστωθεί με ποιον συνομιλούσε σε κοινωνικά δίκτυα και της έδινε οδηγίες και με ποιο τρόπο επέλεξε να αυτοτραυματιστεί.

Η «Μπλε Φάλαινα» διαρκεί 50 ημέρες και διεξάγεται μέσω των social media, μεταξύ εφήβων ηλικίας μεταξύ 12 και 16 χρόνων, οι οποίοι καλούνται να κάνουν μια σειρά από επικίνδυνες δοκιμασίες ακολουθώντας οδηγίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον Πειραιά η εικόνα της Παναγίας Σουμελά! Ουρά πιστών για προσκύνημα

Οι άγνωστοι συνομιλητές τους απειλούν τα παιδιά ότι έχουν τα στοιχεία τους σε περίπτωση που θα θελήσουν να εγκαταλείψουν το παιχνίδι και τα οδηγούν στην καταστροφή τους.

Μέχρι αυτή την στιγμή έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 300 θάνατοι παιδιών που συμμετείχαν στην «Μπλε Φάλαινα».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share