Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εικόνες ντροπής: Φανατικοί μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν στην Αγία Σοφία! (photos+video)

13 Μαΐου 2017 20:49
Εικόνες ντροπής: Φανατικοί μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν στην Αγία Σοφία! (photos+video)

Σε μια εξαιρετικά προκλητική κίνηση σχετικά με την Αγία Σοφία προχώρησαν και πάλι φανατικοί μουσουλμάνοι στην Κωνσταντινούπολη, την ίδια ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντούσε τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Πεκίνο!

Όπως μεταδίδει η Άννα Ανδρέου από την Κωνσταντινούπολη, εκατοντάδες φανατικοί μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν όπως και κάθε χρόνο στις 4 τα ξημερώματα μπροστά από την Αγία Σοφία και προσευχήθηκαν ζητώντας για άλλη μια φορά μετατροπή της από μουσείο σε τζαμί. Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την 564η επέτειο της Άλωσης της Πόλης στις 29 Μαϊου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η κορμάρα που τρέλανε την Ψαρρού στην Μύκονο! Ωστόσο δευτερόλεπτα μετά ήρθε η μεγάλη... ξενέρα για τον ανδρικό πληθυσμό! (video)

Την εκδήλωση οργάνωσε το Ίδρυμα Νεολαίας της Ανατολίας και η μουσουλμανική προσευχή έγινε σε ειδική πλατφόρμα που είχε στηθεί φέτος και στην οποία διάβασαν στίχους του κορανίου.

Ο αρχηγός των συγκεντρωμένων, Σαλίχ Τουρχάν, μιλώντας προς συγκεντρωθέντες είπε: «Αυτή η μάχη δεν είναι μια μάχη μόνο των πιστών αδελφών μας στην Κωνσταντινούπολη. Από χθες ήρθαν αδελφοί μας για να γεμίσουμε το χώρο εδώ από το Βαν, το Χακάρι, το Τούντζελι, το Αρνταχάν, το Ντιγιάρμπακιρ, το Γκαζιαντέπ, τα Άδανα και από τους 81 νομούς της Τουρκίας. Ο αγώνας μας να ακουστεί από τους μιναρέδες της Αγίας Σοφιάς η προσευχή δεν έχει σχέση με το άν τα γύρω τζαμιά είναι γεμάτα ή όχι και δεν υπάρχει άλλος χώρος για προσευχή (Σημειώνεται ότι την τελευταία φορά που ζήτησαν από Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ενρτογάν να μετατρέψει Αγιά Σοφιά σε τζαμί ο Ταγίπ Ερντογάν είχε απαντήσει “Γεμίστε πρώτα τα άλλα τζαμιά και μετά την ανοίγουμε”). Για εμάς η Αγία Σοφία είναι ένα κτίριο που ανήκει στο Σουλτάνο τον Πορθητή, είναι μία μάχη που βασίζεται στο δίκαιο. Αλλιώς αν δεν ακουστούν οι ιαχές μας ‘ο Αλλάχ είναι μεγάλος’ από τους μιναρέδες του τεμένους της Αγίας Σοφίας, η Αγία Σοφία είναι απλά για εμάς ένα κτίριο από πέτρα και χώμα και τίποτα άλλο”.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα «να σπάσουν οι αλυσίδες, να ανοίξει η Αγία Σοφία». Μετά την προσευχή τους, τις πρώτες πρωινές ώρες διαλύθηκαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Η Λάουρα Νάργες έφτασε μόλις στο αεροδρόμιο! Η σοκαριστική αλλαγή στα μαλλιά της (photo)


Προκλητικά και τα συνθήματα

Ενδεικτικά των πεποιθήσεων των συγκεντρωμένων είναι τα συνθήματα που φώναζαν, όπως και τα όσα ανέφεραν στις ομιλίες τους εκπρόσωποι των φανατικών μουσουλμάνων :

-«Να ανοίξει η Αγία Σοφία, να σπάσουν οι αλυσίδες»

-«Πλέον, ας γίνει μια προσευχή γιορτή»

-«Εκείνες τις μέρες περιμένουν πάντοτε οι πιστοί»

-«Ας υψωθούν στους μιναρέδες οι ιαχές της προσευχής»

-Αν έσπαζαν οι αλυσίδες και άνοιγε η Αγία Σοφία η Τουρκία θα γινόταν μια πλήρης ανεξάρτητη χώρα

-«Το συντομότερο οι αξιωματούχοι μας ας σπάσουν τις αλυσίδες της Αγιάς Σοφιάς, ας ανοίξουν και η Τουρκία ας γίνει μια χώρα ανεξάρτηση

-«Στην Αμερική, στην Ευρώπη, στην Ελλάδα και σε πολλά μέρη υπάρχουν οργανώσεις και ιδρύματα Αγίας Σοφίας. Αυτές οι οργανώσεις και τα ιδρύματα εδώ και χρόνια κάνουν αγώνα και εργασίες για να σταματήσει να είναι μουσείο και να γίνει εκκλησία».

-«Με ψεύτικες υπογραφές μετέτρεψαν το 1938 την Αγία Σοφία από τζαμί σε μουσείο».

-«Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Πηγή: star.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share