Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Οι Τούρκοι απειλούν: Έκαναν δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς! Τι μήνυμα στέλνουν στην Ελλάδα; (videos)

12 Μαΐου 2017 08:22
Οι Τούρκοι απειλούν: Έκαναν δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς! Τι μήνυμα στέλνουν στην Ελλάδα; (videos)

Ανησυχία προκαλεί η ανακοίνωση της Αγκυρας ότι η Τουρκία έκανε την πρώτη δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς!

Στα πρότυπα της Βόρειας Κορέας, η τουρκική κυβέρνηση εξαπέλυσε τον πύραλο Bora ο οποίος διαθέτει βεληνεκές 280 χιλιομέτρων και όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα πλοήγησης και αυτοματισμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο βιβλίο Γκίνες ο Βασίλης Καρράς! Το απίστευτο κατόρθωμα του Έλληνα τραγουδιστή

Την αποκάλυψη έκανε θριαμβολογώντας ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ, μιλώντας στο τουρκικό φιλο-κυβερνητικό κανάλι AHaber.

Οπως είπε η δοκιμή στέφτηκε με επιτυχία: Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη Σινώπη και έπεσε στη Μαύρη Θάλασσα.

«Η εκτόξευση του πυραύλου Bora, εμβέλειας 280 χιλιομέτρων πραγματοποιήθηκε στη Σινώπη. Αυτήν την στιγμή πρόκειται να πετύχει τον στόχο του, στη Μαύρη Θάλασσα. Η Τουρκία φτιάχνει πλέον τους δικούς της πυραύλους. Αυτή η εξέλιξη μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και περηφάνια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Παρασκευή 12 Μαΐου;

Ο πύραυλος τύπου Bora αναπτύχθηκε από τη Roketsan. Έχει διαμέτρημα 610 χιλιοστών και εμβέλεια 280 χλμ. Το σύστημα διαθέτει αποτελεσματική ισχύ πυρός καθώς μπορεί να φέρει κεφαλή βάρους 470 κιλών, καθώς και προηγμένης τεχνολογίας σύστημα πλοήγησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «So you think you can dance»: Ένταση με τον Πάνο Μεταξόπουλο! «Δεν μου άρεσε καθόλου ο τρόπος που μου μίλησες» (video)

Μόνο σήμερα 40 παραβιάσεις στο Αιγαίο

Σε ένα τέτοιο σκηνικό, η Αγκυρα συνέχισε και σήμερα τις προκλήσεις στο Αιγαίο. Τουρκικά μαχητικά έκαναν 40 (!) παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίου, ενώ έγινε και μία αερομαχία.

Ολα αυτά την ώρα που ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Χουλουσί Ακάρ, επισκεπτόταν την Ακρόπολη, αλλά δεν ακολούθησε τους ομολόγους του που βρίσκονται στην Αθήνα, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Πηγή: iefimerida.gr

Πηγή: Η Τουρκία έκανε την πρώτη δοκιμή δικού της πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς [βίντεο] | iefimerida.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share