Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χόβερκαρτ του Πολεμικού Ναυτικού έκανε απόβαση στο Πυργάκι της Νάξου και όσοι βρέθηκαν στην παραλία έπαθαν το σοκ της ζωής τους (video)

27 Απριλίου 2017 18:05
Χόβερκαρτ του Πολεμικού Ναυτικού έκανε απόβαση στο Πυργάκι της Νάξου και όσοι βρέθηκαν στην παραλία έπαθαν το σοκ της ζωής τους (video)

Η αλήθεια είναι ότι αυτές τις ώρες τόσο η Αθήνα όσο και η Λευκωσία είναι σε κατάσταση ετοιμότητας καθώς η Τουρκία δεσμεύει εκτεταμένη περιοχή στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο για τη διεξαγωγή άσκησης Έρευνας και Διάσωσης από σήμερα 27 Απριλίου έως και τις 3 Μαΐου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος είναι ο Εύζωνας που συγκλόνισε με τα δάκρυά του όλη την Ελλάδα (photos)

Η περιοχή που δεσμεύει μεταξύ Σκύρου, Ψαρών και Λέσβου και μεταξύ Χίου και Λέσβου είναι επιβεβαιωτική της πάγιας πρόθεσης της να επιβάλει επιχειρησιακή διχοτόμηση του Αιγαίου στον 25ο μεσημβρινό. Και όσοι βρέθηκαν στο Πυργάκι της Νάξου σήμερα έπαθαν ένα σοκ. Δεν ξέρουμε εάν ήταν ευχάριστο ή δυσάρεστο αλλά να βλέπεις αίφνης ένα χόβερκραφτ (αμφίβιο πλοίο) να βγαίνει στη παραλία ή να κάνει ασκήσεις μαζί με τα σκάφη που έχει στη διάθεσή του είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό..

Το αμφίβιο λοιπόν «Κέρκυρα» του ελληνικού ναυτικού βρίσκεται από το πρωί στα νερά γύρω από τη Νάξο και έτσι κάνοντας ασκήσεις και σε μία προφανώς προσομοίωση απόβασης σε παραλία νησιού έφτασε έως να …περπατήσει στην άμμο στο Πυργάκι, νότια της Νάξου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Αποκλειστικό: Άγριο χώσιμο του Ντάνου στην Ευρυδίκη - "Θα έπρεπε να έχεις λίγο..."

Να σημειώσουμε εδώ ότι το 2012 είχε καταστραφεί μετά από πυρκαγιά σε άσκηση στη βάση του στην Αμφιάλη αλλά επισκευάστηκε άμεσα και από τις αρχές του 2013 έχει επανενταχθεί στο στόλο του Πολεμικού Ναυτικού. Είναι ρωσικής κατασκευής (Zubr) κυκλοφορούν μόλις εννέα ανάλογα σε όλο τον κόσμο (Ρωσία, Ουκρανία και Ελλάδα) Μπορεί να μεταφέρει τρία κύρια άρματα μάχης (μέχρι 131 τόνους), ή δέκα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΑ) με 140 στρατιώτες (μέχρι 115 τόνους), ή μέχρι 500 στρατιώτες (με τους 360 στο τμήμα φορτίου). Με μέγιστο φορτίο το πλοίο είναι ικανό να ανέβει πλαγιές μέχρι 5% κλίση σε μη προετοιμασμένες ακτές και να υπερπηδήσει εμπόδια μέχρι 1,6 μέτρα ύψος. Μπορεί να επιχειρεί σε κατάσταση θάλασσας μέχρι 4, με ταχύτητα 30-40 κόμβους. Το προσωπικό προστατεύεται από όπλα μαζικής καταστροφής με αεροστεγή μόνωση των σταθμών μάχης και των τμημάτων του προσωπικού και του πληρώματος, όπως και με προσωπικές προστατευτικές μάσκες και στολές. Το πλοίο είναι επίσης προστατευμένο από νάρκες καθώς το οριζόντιο στρώμα αέρα που δημιουργείται μέσα στη «φούστα» που περιβάλλει το σκάφος ελαττώνει το μαγνητικό ίχνος του πλοίου και των μεταφερομένων υλικών.

Πηγή: naxospress.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share