Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα Ηλύσια Πεδία!

21 Απριλίου 2017 07:49
Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα Ηλύσια Πεδία!

Ανταλλαγή πυροβολισμών στα Ηλύσια Πεδία. Δυο νεκροί και δυο τραυματίες. Αναζητείται ένας ύποπτος. Ολάντ: πρόκειται για τρομοκρατική πράξη. Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη!

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την ανταλλαγή πυρών που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στα Ηλύσια Πεδία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της οργάνωσης Amaq.

Η ισλαμιστική οργάνωση ανέφερε πως "την επίθεση έφερε εις πέρας ένας εκ των στρατιωτών της, ο Αμπού Γιούσιφ απο το Βέλγιο".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι έγινε σαν σήμερα, 21 Απριλίου; Τα σημαντικότερα γεγονότα που συγκλόνισαν τον πλανήτη!

Από την επίθεση υπάρχουν επιβεβαιωμένα δυο νεκροί -ένας αστυνομικός και ένας εκ των δραστών, ενώ υπάρχουν δυο ακόμη σοβαρά τραυματισμένοι αστυνομικοί, αλλά κι ένας διερχόμενος τουρίστας (άγνωστης εθνικότητας) ελαφρά από σκάγια στο πόδι.

Ενας δεύτερος αστυνομικός φημολογείται πως υπέκυψε στα τραύματά του πριν λίγο, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ αλλά και την ίδια την γαλλική αστυνομία, ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών το διέψευσε.


Το χρονικό της επίθεσης

Το περιστατικό, που συμβαίνει τρια μόλις 24ωρα πριν τις προεδρικές εκλογές, έλαβε χώρα στις 22.00 ώρα Ελλάδος στο νούμερο 102 της παρισινής λεωφόρου, έξω από το πολυκατάστημα Marks and Spencer.

Ενας από τους δράστες βγήκε από ένα αυτοκίνητο κι άρχισε να πυροβολεί προς την κατεύθυνση των αστυνομικών με καλάσνικοφ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Παρασκευή 21 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Σκότωσε έναν αστυνομικό και προσπάθησε να πυροβολήσει και άλλους τρέχοντας, αλλά αμέσως έπεσε νεκρός από πυρά. Οι αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο νεκρός ήταν γνωστός στις αρχές.

Γι' αυτό και η αστυνομία βρίσκεται στα ανατολικά προάστια του Παρισιού, στη γειτονιά Σεν-ε-Μαρν, "χτενίζοντας" την περιοχή γύρω απ' το σπίτι του νεκρού ενόπλου.

Η αστυνομία έδωσε εντολή να εκκενωθεί η περιοχή και να κλείσει το Champs Elysées, ενώ απομακρύνονται όσοι πολίτες βρίσκονταν σε μεγάλη ακτίνα από το περιστατικό.


Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.


Ενα ελικόπτερο πετάει σε χαμηλό ύψος πάνω από την περιοχή, αναζητώντας, όπως λένε τα γαλλικά ΜΜΕ, τον δεύτερο ύποπτο με τα γαλλικά ΜΜΕ να μιλάνε για μια δεύτερη ανταλλαγή πυρών στην περιοχή.

Όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές, ο ύποπτος που αναζητείται είχε εισέλθει στη χώρα με τρένο, από το Βέλγιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Παρασκευή 21 Απριλίου;


Η μεγάλη αναστάτωση ωστόσο, δεν προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του Μετρό, καθώς με εντολή της αστυνομίας έκλεισε μόνο ο σταθμός στην περιοχή του συμβάντος, ενώ οι υπόλοιποι λειτουργούν κανονικά.

Ο Πιέρ Ανρί Μπραντέ, εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου εσωτερικών είπε πριν λίγο πως "είναι νωρίς για να πούμε οτιδήποτε σχετικά με το κίνητρο της επίθεσης" καθώς τρεις διαφορετικές πηγές αναφέρουν πως ενδέχεται οι πυροβολισμοί να ήταν το αποτέλεσμα μιας αποτυχημένης ληστείας στην περιοχή, η οποία βρίθει πολυτελών κοσμηματοπωλείων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share