Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

To πρώτο κάμπινγκ πέντε αστέρων ανοίγει εντός του 2017 στη Βόρεια Ελλάδα

18 Απριλίου 2017 11:28
To πρώτο κάμπινγκ πέντε αστέρων ανοίγει εντός του 2017 στη Βόρεια Ελλάδα

Εντός του καλοκαιριού του 2017 αναμένεται να ανοίξει στη Βόρεια Ελλάδα το πρώτο κάμπινγκ 5 αστέρων, ως μέρος επενδυτικού τουριστικού σχεδίου.

Η επένδυση συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ της εταιρείας Skotina Resort Α.Ε. στη Σκοτίνα Πιερίας, θα πραγματοποιηθεί σε έκταση 487 στρεμμάτων. Τα 427 στρέμματα μισθώθηκαν για 60 χρόνια από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου κατόπιν διαγωνισμού που ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης τον Μάιο του 2013, ενώ προστέθηκαν άλλα 60 στρέμματα του ΟΣΕ. Για την ωρίμανση του έργου σε επίπεδο αδειοδοτήσεων και την υπέρβαση άλλων γραφειοκρατικών διαδικασιών απαιτήθηκαν τρία χρόνια. Η εταιρεία ανήκει στους Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες Γιώργο Σπυριδόπουλο, Χρήστο Χιονίδη και Γιώργο Δεληγιαννίδη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρήνος: Κλαίει όλη η Λέσβος για τον ξαφνικό θάνατο του αρχικελευστή Παναγιώτη Κυμούρη! (video)

Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει το κάμπινγκ, θα ανακαινισθούν ριζικά τα 31 μπανγκαλόους του κάμπινγκ και θα μεγαλώσουν οι χώροι τους έτσι ώστε να γίνουν κατηγορίας 5 αστέρων, ενώ θα ανακαινισθούν και τα κτίρια που στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν ως τραπεζαρία, μαγειρεία, σούπερ μάρκετ κ.λπ.

Η δεύτερη φάση της επένδυσης, περιλαμβάνει την κατασκευή «πράσινου» ξενοδοχείου 250 δωματίων, συνεδριακού κέντρου 500 θέσεων, κέντρου ευεξίας και μαρίνας για 25 σκάφη αναψυχής. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας οι εγκαταστάσεις θα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία το 2019. Σημειώνεται ότι η έκταση έχει μέτωπο σε παραλία 720 μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μαμά μην κλαις, φεύγω από την κόλαση!"

Με τη λειτουργία του πρώτου πολυτελούς κάμπινγκ στη χώρα μας η εταιρεία στοχεύει στη προσέλκυση υψηλού εισοδηματικού επιπέδου επισκεπτών που τους αρέσει αυτή η μορφή διακοπών και η επαφή με τη φύση.

Επίσης, θα δημιουργηθούν προγράμματα εκδρομών για βιωματικές εμπειρίες με την ένταξη σε αυτά των φυσιολατρικών και πολιτιστικών πόρων του προορισμού. Παράλληλα, για τη προσέλκυση επισκεπτών με ειδικά ενδιαφέροντα θα αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής όπως για παράδειγμα οι «Δρόμοι του κρασιού».

thestival.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share