Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η τραγική ιστορία πίσω από το κορίτσι-Μόγλης που βρέθηκε σε δάσος της Ινδίας!

9 Απριλίου 2017 14:53
Η τραγική ιστορία πίσω από το κορίτσι-Μόγλης που βρέθηκε σε δάσος της Ινδίας!

Παγκόσμια συγκίνηση είχε προκαλέσει πριν από μερικά 24ωρα ο εντοπισμός ενός 8χρονου κοριτσιού στην Ινδία να ζει ανάμεσα σε μαϊμούδες.

Επειδή, μάλιστα, το κορίτσι δεν μπορούσε να μιλήσει και να περπατήσει από ολους χαρακτηρίστηκε ως ο σύγχρονος θηλυκός Μόγλης.

Κάποιες πληροφορίες, δε, ήθελαν τους αστυνομικούς που την εντόπισαν να έδωσαν και μάχη με τις μαϊμούδες προκειμένου να αποσπάσουν από τα χέρια τους το κορίτσι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Survivor διαρροή: Η Ειρήνη Παπαδοπούλου σε κατάσταση σοκ! Συναγερμός! Ποιον φέρνουν επειγόντως για βοήθεια πριν αποχωρήσει η παίκτρια; Αποκλειστικό…

Η αλήθεια, όμως, φαίνεται ότι είναι τελείως διαφορετική για το παιδί καθώς οι επιστήμονες που το εξέτασαν αλλά κυρίως η αλλαγή που επέδειξε μετά τις πρώτες ημέρες στο νοσοκομείο δείχνουν ότι η πραγματική του ιστορία είναι πολύ πιο τραγική.



Σύμφωνα με τους γιατρούς το κορίτσι πρέπει να έπεσε θύμα εγκατάλειψης από τους συγγενείς του όταν διαπίστωσαν ότι ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες τόσο σωματικές, όσο και πνευματικές.

«Πιστεύω ότι οι συγγενείς του κοριτσιού γνώριζαν ότι δεν μπορούσε να μιλήσει και μπορεί γι' αυτό να την παράτησαν στο δάσος. Αν ζούσε με τις μαϊμούδες θα ήταν για λίγες ημέρες και όχι για μεγάλο διάστημα» δήλωσε γιατρός που εξέτασε το κορίτσι στο νοσοκομείο στο οποίο οδηγήθηκε.

Πρόσθεσε, δε, με νόημα ότι «στην Ινδία οι άνθρωποι δεν προτιμούν τα κορίτσια ειδικά όταν δεν είναι καλά και πνευματικά, οπότε φαίνεται να είναι περισσότερες οι αποδείξεις ότι την παράτησαν».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκλειστικό: Πανικός στο Survivor! Λιποθυμούν οι παίκτες - Τι συμβαίνει στις γυναίκες του reality και μας το κρύβουν;

Αυτό που κάνει τους γιατρούς να προχωρήσουν σε αυτό το συμπέρασμα είναι το γεγονός ότι η βελτίωση του κοριτσιού είναι εντυπωσιακή μετά από λίγες ημέρες παραμονής στο νοσοκομείο. Αρχικά συμπεριφερόταν βίαια, δεν ήξερε πώς να πάει στην τουαλέτα, πώς να επικοινωνήσει. Αλλά το γεγονός ότι αν και αρχικά σερνόταν στα τέσσερα αλλά πλέον μπορεί και περπατά δείχνει, σύμφωνα με τους γιατρούς, ότι δεν ήταν στη ζούγκλα από τη γέννησή της.



«Η αλήθεια είναι ότι η οικογένειά της δεν ήθελε να τη φροντίσει. Ορισμένες οικογένειες υποτιμούν τα κορίτσια σε σχέση με τα αγόρια. Θα προτιμούσαν να ξεφορτωθούν το κορίτσι από το να ξοδέψουν χρήματα για τη θεραπεία της» συμπλήρωσε ακτιβιστής που παλεύει για τα δικαιώματα των κοριτσιών στην Ινδία.

Εδώ και λίγες ώρες το κορίτσι έχει μεταφερθεί σε κέντρο φιλοξενίας παιδιών προκειμένου εκεί να συνεχίσει τη θεραπεία της.

Οι πρώτες εικόνες του κοριτσιού που οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι ήταν «θηλυκός Μόγλης»

Πηγή: Protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share