Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μυστήριο γύρω από το θάνατο της 16χρονης στη Γλυφάδα!

29 Μαρτίου 2017 16:08
Μυστήριο γύρω από το θάνατο της 16χρονης στη Γλυφάδα!

Ένα κορίτσι μόλις 16 χρόνων βρέθηκε κρεμασμένο με μαντήλι από το πόμολο της ντουλάπας το απόγευμα της Δευτέρας στο δωμάτιο του. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η καθηγήτρια που της έκανε ιδιαίτερα ειδοποίησε τους γονείς της, όταν η μαθήτρια της δεν της άνοιξε.

Η Αστυνομία έχει ξεκινήσει εντατικές έρευνες με σκοπό να διευκρινιστεί εάν πρόκειται για αυτοκτονία ή εάν η 16χρονη έπεσε θύμα διαδικτυακού παιχνιδιού «choking game» το οποίο λέγεται πως έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο παίκτης δένεται στο λαιμό με ένα σκοινί μέχρι να ζαλιστεί. Γι' αυτό και έχει κατασχεθεί ο προσωπικός της υπολογιστής προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το τραγικό συμβάν είναι απόρροια αυτής της διαδικτυακής "μόδας".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη γκάφα: Το Star ανέστησε τον 47χρονο για να ομολογήσει ότι τον σκότωσε ο Παραολυμπιονίκης!

Ωστόσο, τα στοιχεία δεν υποστηρίζουν, προς το παρόν, τη συγκεκριμένη εκδοχή. Στο κινητό της δεν βρέθηκε κάτι σχετικό, ούτε έχει μιλήσει με κάποιον. Πάντως, ο υπολογιστής της δεν έχει ερευνηθεί ακόμα.

Από την άλλη πλευρά δεν άφησε και σημείωμα.

Τόσο οι γονείς της έφηβης, η αδερφής της όσο και κάποιοι συμμαθητές κάνουν λόγο για ένα ήσυχο κορίτσι, δεν υπήρξε εκφοβισμός, ήταν καλή μαθήτρια και δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα.

Θα μπορούσε λοιπόν ένας τέτοιος άνθρωπος να οδηγηθεί σε ένα ιδιαίτερα ακραίο παιχνίδι;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στο Μαρκόπουλο: Νεκρός άνδρας σε τροχαίο!

Η πραγματικότητα για το choking game

Καταρχάς, να σημειωθεί πως δεν είναι κάτι το εντελώς καινούργιο. Συναντάμε αντίστοιχες συμπεριφορές, όχι όμως σε αυτή την έκταση και όχι ανάμεσα σε ανηλίκους. Παρόμοια "παιχνίδια" καταγράφονται αιώνες πίσω, αλλά και σήμερα, κυρίως όμως ανάμεσα σε ενηλίκους και δη κατά της διάρκεια της ερωτικής πράξης - ερωτικών παιχνιδιών. Μάλιστα υπάρχει και σχετική αναφορά στην "ασφυξιολαγνεία", ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο βίτσιο με καταγεγραμμένους θανάτους ακόμα και διασήμων (David Carradine).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Facebook: Η τρομερή αλλαγή στο chat του messenger που έχει ξετρελάνει όλους τους χρήστες!

Πλέον όμως φαίνεται πως υπάρχει σε εξέλιξη ένα παγκόσμιο φαινόμενο, στο οποίο λαμβάνουν μέρος ανήλικοι. Δεν υπάρχει ερωτική επαφή ή κάποια ακραία σαδομαζοχιστική συμπεριφορά. Αντίθετα, συμβαίνει πολλές φορές από το διαδίκτυο και περιγράφεται ως ένα "παιχνίδι λιποθυμίας". Σε αυτό κάποιος λαμβάνει μέρος μετά την πρόσκληση κάποιου τρίτου ώστε να βιώσει την αίσθηση μιας λιποθυμίας ή ημιλιποθυμίας ή μια εμπειρία πολύ κοντινή στον θάνατο.

Όλο αυτό προκαλείται έπειτα από υποξία ή αλλιώς έλλειψη οξυγόνωσης του εγκεφάλου, λόγω του στραγγαλισμού ή με την επιτηδευμένη αύξηση του ρυθμού της αναπνοής και με απότομη παύση της αναπνοής.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share