Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τραγωδία: Η άγνωστη ιστορία αυτοκτονίας σε ξενοδοχείο της Αθήνας - Έπεσε από τον 4ο όροφο (photos)

29 Νοεμβρίου 2016
Τραγωδία: Η άγνωστη ιστορία αυτοκτονίας σε ξενοδοχείο της Αθήνας - Έπεσε από τον 4ο όροφο (photos)

Μια άγνωστη και ταυτόχρονα «περίεργη» ιστορία αυτοκτονίας σε ξενοδοχείο της Αθήνας ήρθε στο φως σήμερα, 29 Νοεμβρίου.

Η σύζυγος ενός Βρετανού, στελέχους πετρελαϊκής εταιρείας, πήδηξε από το μπαλκόνι του δωματίου στο οποίο διέμεναν, στον τέταρτο όροφο αθηναϊκού ξενοδοχείου, αφότου ενεπλάκησαν σε λογομαχία με τους γονείς της κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών.

Ο μηχανικός Στιβ Χίγκινσον έκανε απεγνωσμένες προσπάθειες να σώσει τη γυναίκα του, Ντενιέλ, 38 ετών. Μάλιστα, προσπάθησε να πιάσει τα χέρια της Αυστραλής συζύγου του, λέγοντάς της «σε παρακαλώ, μωρό μου, μην το κάνεις αυτό, μη με αφήνεις». Αλλά εκείνη γλίστρησε και έπεσε στο κενό, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό της, ο θάνατος της Ντενιέλ προήλθε από αυτοκτονία, αναιρώντας έτσι τους αρχικούς ισχυρισμούς των γονιών της ότι «οδηγήθηκε» στον θάνατο από τον «κατευθυντικό» άντρα της.

Αμέσως μετά το περιστατικό, η Ντενιέλ Χίγκινσον διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Η βρετανική αστυνομία κλήθηκε να ερευνήσει την υπόθεση μετά από αίτημα των γονέων της Ντενιέλ, στο οποίο υποστήριζαν ότι ο άντρας της ήταν «κατευθυντικός» και την «οδήγησε» στον θάνατο με τη συμπεριφορά του.

Βρετανοί αστυνομικοί ήρθαν στην Αθήνα για να μιλήσουν με Ελληνες αστυνομικούς και τον διευθυντή του ξενοδοχείου. Το συμπέρασμα που και οι ίδιοι έβγαλαν ήταν ότι η Ντενιέλ αυτοκτόνησε.

Ο Χίγκινσον, με καταγωγή από το Ολντριχαμ της Αγγλίας, είχε γνωρίσει τη σύζυγό του σε σάιτ γνωριμιών το 2014, όταν είχε πάει για δουλειά στο Περθ της Αυστραλίας. Παντρεύτηκαν τον Νοέμβριο του 2014 και μετακόμισαν στο Ντουμπάι τον Ιανουάριο του 2015, όταν αποδέχθηκε μια θέση εργασίας που του προσέφερε πετρελαϊκή εταιρεία.

Τον Μάιο της ίδιας χρονιάς μετακόμισαν ξανά, στην Ντόχα του Κατάρ, με τις αναφορές να λένε ότι η Ντενιέλ ήταν δυστυχισμένη με την καινούργια της ζωή και ότι είχε αποβάλει έμβρυο που κυοφορούσε.

Η τραγωδία συνέβη στις 19 Ιουλίου 2015, όταν οι Χίγκινσον πήγαν για διακοπές μαζί με τους γονείς της Ντενιέλ, Τζένιφερ και Ντένις. Κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας που ξεκίνησε σήμερα, ο ερευνητής Ρότζερ Εντουαρντς είπε ότι «την ημέρα του θανάτου τής Ντενιέλ υπήρξε ένταση ανάμεσα στην ομάδα. Εκείνο το απόγευμα, βγήκαν για δείπνο στο κέντρο της Αθήνας.

»Η Ντενιέλ και η μητέρα της έφυγαν μόνες τους για έναν περίπατο και έλειπαν για πάνω από μιάμιση ώρα. Αυτό ανησύχησε τους δύο άντρες και όταν τελικά βρήκαν τις δύο γυναίκες, ο Χίγκινσον και ο πατέρας της Ντενιέλ αντάλλαξαν βαριές κουβέντες.

»Ο Χίγκινσον και η σύζυγός του επέστρεψαν στο ξενοδοχείο τους και κάθισαν στο μπαλκόνι του δωματίου τους, ενώ εκείνος τής εξηγούσε γιατί ήταν αναστατωμένος. Κάποια στιγμή, γύρω στη 1 τα ξημερώματα, ο Χίγκινσον πήγε στην τουαλέτα και άφησε μόνη της την Ντενιέλ. Οταν βγήκε από την τουαλέτα, πρέπει να είδε τη σύζυγό του την ώρα που επιχειρούσε να πηδήξει τα κάγκελα στο μπαλκόνι.

»Πρώτα έβγαλε το αριστερό της πόδι από τα κάγκελα και μετά το δεξί. Μέχρι να φτάσει στο σημείο ο Χίγκινσον, η Ντενιέλ κρεμόταν ήδη από το μπαλκόνι. Προσπάθησε να τη σταματήσει και υπήρξαν φωνές από το ζευγάρι, που έκαναν τον πατέρα της Ντενιέλ να ανησυχήσει και να πάει και αυτός στο σημείο -βρισκόταν σε διπλανό δωμάτιο. Ο Χίγκινσον φώναξε "σε παρακαλώ, μωρό μου, μην το κάνεις. Μη με αφήνεις".

»Ο Χίγκινσον είπε ότι δεν ήξερε τι είχε στο μυαλό της η Ντενιέλ και ότι όλα έγιναν ξαφνικά. Αυτός και ο πατέρας τής Ντενιέλ κρατούσαν τα χέρια της και προσπαθούσαν να μην την αφήσουν να πέσει. Αλλά ο κ. Χίγκινσον ήταν κουρασμένος και τα χέρια του ήταν ιδρωμένα»...

Η σορός της Ντενιέλ Χίγκινσον μεταφέρθηκε στη Βρετανία για νεκροψία-νεκροτομή και η αστυνομία ανέκρινε τον σύζυγό της για τα αίτια της τραγωδίας. «Παρέλαβα δύο αναφορές από τους γονείς της Ντενιέλ, καθώς πίστευαν ότι η κόρη τους οδηγήθηκε στον θάνατο από τον σύζυγό της. Ισχυρίστηκαν ότι είναι ένα πολύ κατευθυντικό άτομο», είπε επίσης ο επιθεωρητής Εντουαρντς.

Και συνέχισε: «Ηρθαμε σε επαφή με τις ελληνικές Αρχές, πήγαμε στην Αθήνα και μιλήσαμε τόσο με τον διευθυντή του ξενοδοχείου όσο και με Ελληνες αστυνομικούς. Πήγαμε και στο δωμάτιο όπου έμεναν ο κ. Χίγκινσον με τη γυναίκα του. Ο Χίγκινσον πρέπει να είχε καθαρή οπτική γωνία του μπαλκονιού από την τουαλέτα. Οι Ελληνες ερευνητές μάς είπαν σχεδόν τα ίδια πράγματα που μας είχε πει ο κ. Χίγκινσον. Και η Ελληνική Αστυνομία πιστεύει πως πρόκειται για αυτοκτονία και δεν υπάρχουν κατηγορίες εναντίον κάποιου τη δεδομένη στιγμή».

Στη νεκροψία που έγινε στη σορό της Ντενιέλ διαπιστώθηκε πως εκείνη είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, που «ίσως επηρέασε τη φυσιολογική συμπεριφορά της», όπως είπε ο επικεφαλής ιατροδικαστής.

«Δεν μπορώ να βρω αποδείξεις εμπλοκής τρίτου προσώπου στην υπόθεση. Πιστεύω ότι η Ντενιέλ ενήργησε αυθόρμητα και παρά τις προσπάθειες του συζύγου της και του πατέρα της, έπεσε στο κενό με τη θέλησή της και έτσι επήλθε ο θάνατός της», κατέληξε ο ιατροδικαστής.

Παρών στην ακροαματική διαδικασία ήταν ο σύζυγος της εκλιπούσης, ο οποίος παρακολούθησε τις καταθέσεις και αποχώρησε χωρίς να κάνει κάποιο σχόλιο. Το όνομα του ξενοδοχείου στο οποίο συνέβη η τραγωδία δεν έχει γίνει γνωστό

Πηγή: Iefimerida

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share