Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λίμνη Κουρνά: Η πανέμορφη φυσική λίμνη των θρύλων στην Κρήτη! (photos)

2 Οκτωβρίου 2016
Λίμνη Κουρνά: Η πανέμορφη φυσική λίμνη των θρύλων στην Κρήτη! (photos)

Σε ένα όμορφο και γραφικό τοπίο στο νομό Χανίων βρίσκεται η λίμνη Κουρνά, η μοναδική πλέον φυσική λίμνη γλυκού νερού στην Κρήτη. Βρίσκεται στα όρια του δήμου Αποκορώνου στα ανατολικά του νομού Χανίων, κοντά στα όρια με τον νομό Ρεθύμνου και έχει απόσταση από τη θάλασσα περίπου 2,5 χιλιόμετρα.

Σε αυτό το όμορφο σκηνικό απολαμβάνουν το μπάνιο τους όποιοι θέλουν να δοκιμάσουν κάτι εναλλακτικό από τη θάλασσα στο νησί και είναι σίγουρα ένα διαφορετικό πρόσωπο της Κρήτης.

Με περίμετρο περίπου 3,5 χιλιόμετρα περιβάλλεται από ψηλούς λόφους που δημιουργούν το γραφικό σκηνικό.

Από τους λόφους που την περιβάλλουν έρχονται και τα νερά που καταλήγουν σε αυτή. Έχοντας το σχήμα περίπου ενός αχλαδιού είναι γενικά μια ρηχή λίμνη με 22,5 μέτρα μέγιστο βάθος ενώ βρίσκεται 20 μέτρα περίπου ψηλότερα από τη θάλασσα.

Για τη λίμνη Κουρνά επικρατούσαν δύο θρύλοι με τον έναν να λέει ότι μια κοπέλα η οποία πριν πολλά χρόνια επιδίωκε να σωθεί από τις ερωτικές επιθυμίες του πατέρα της ευχήθηκε να βουλιάξει η περιοχή και να γίνει λίμνη λέγοντας τα εξής λόγια: «Βούλα και Βουλιλίμνα και εγώ στοιχειό στη λίμνα.»

Έτσι, σύμφωνα με τον θρύλο, πραγματοποιήθηκε η ευχή της, σείστηκε όλο το έδαφος και βούλιαξε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η λίμνη.

Σύμφωνα με το δεύτερο θρύλο, η λίμνη δημιουργήθηκε όταν οι κάτοικοι, παλιά, είχαν φύγει από το δρόμο του Θεού και εκείνος έριξε για πολλές μέρες βροχή με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η περιοχή και να δημιουργηθεί η λίμνη.

Τα παλιότερα χρόνια έλεγαν μάλιστα ότι η λίμνη είναι άπατη κάτι, φυσικά, που διαψεύστηκε αργότερα όταν μετρήθηκε το βάθος της.

Η περιοχή αποτελεί δημοφιλή προορισμό και μια εναλλακτική πρόταση για τους επισκέπτες του νησιού που τους αφήνει με μια πρωτόγνωρη εμπειρία από την Κρήτη.

Όποιος βρεθεί στη λίμνη, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, μπορεί να την γνωρίσει κάνοντας βόλτα στο μονοπάτι γύρω από αυτήν ή με ένα θαλάσσιο ποδήλατο.

Αξίζει βέβαια να επισκεφθείτε και το ομώνυμο χωριό, όπου θα δοκιμάσετε κρητικά παραδοσιακά πιάτα και θα δεχτείτε τη φιλοξενία των κατοίκων.

Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 200 μέτρων και διατηρεί το δικό του παραδοσιακό χαρακτήρα.

Διαβάστε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σοκ στα Χανιά: Σφοδρό τροχαίο της νύφης λίγο πριν την εκκλησία! Εσπευσμένα στο χειρουργείο...

Απίστευτο: Δεν φαντάζεστε που βρέθηκε η 16χρονη που είχε εξαφανιστεί στην Θεσσαλονίκη!

Εγκεφαλικά νεκρή κοπέλα κούνησε το δάχτυλό της λίγο πριν την αποσυνδέσουν (photos)

Μεγάλη προσοχή: Κλείνουν αρκετοί δρόμοι στην Αθήνα - Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Ανατριχιαστικός γάμος σε χωριό: Τη νύφη συνόδευσε ο νεκρός πατέρας της (video)


Τα καλύτερα της ημέρας:

Τέλος στο θρίλερ με την 16χρονη! Η εικόνα που αντίκρισαν οι Αστυνομικοί μετά τον εντοπισμό της!

H ελληνική επιγραφή που δεσπόζει στο κεντρικότερο σημείο της Φρανκφούρτης!

Έγινε νονός ο Νίκος Φίλης! Πως αντέδρασαν οι ιερείς όταν είπε το "Πιστεύω"; (photos)

15 άγνωστοι έρωτες της showbiz – Διάσημοι Έλληνες που υπήρξαν ζευγάρι!

Για πρώτη φορά: Η UNESCO ζητά από την Ελλάδα και την Βρετανία να βρουν αμοιβαία λύση για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share