Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κόκκινος συναγερμός στην πυροσβεστική: Στις φλόγες Μενίδι και Ασπρόπυργος! (VIDEOS)

26 Αυγούστου 2016
Κόκκινος συναγερμός στην πυροσβεστική: Στις φλόγες Μενίδι και Ασπρόπυργος! (VIDEOS)

Τρείς μεγάλες φωτιές έχουν σημάνει συναγερμό στην πυροσβεστική υπηρεσία.

Η μια φωτιά μαίνεται στο Μενίδι στην περιοχή Πλάτωνας και προς στιγμήν απείλησε σπίτια. Ξέσπασε στις 3 τη νύχτα και οι κάτοικοι βγήκαν με τα λάστιχα στα χέρια. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η φωτιά ξεκίνησε από χαράδρα και γρήγορα και λόγω των θυελλωδών ανέμων επεκτάθηκε.

Επι τόπου βρίσκονται 52 πυροσβέστες 29 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 οχήματα του δήμου.

Την ίδια ώρα φωτιά μαίνεται από αργά το βράδυ της Πέμπτης και στον Ασπρόπυργο. Η φωτιά είναι σε πευκόφυτη περιοχή στο Ρουπάκι Ασπροπύργου Αττικής. Δεν απειλούνται σπίτια και επι τόπου βρίσκονται 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα, και πεζοπόρο τμήμα 26 ατόμων. Επίσης επιχειρούν 2 ελικόπτερα και αεροσκάφη.

Στη Χίο η φωτιά μαίνεται ανάμεσα σε τρία χωριά. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Πέρασε από το χωριό Σιδηρούντα και υπάρχουν έξι τραυματίες από την φωτιά με μια γυναίκα να είναι πολύ σοβαρά αφού σύμφωνα με την διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου έχει εγκαύματα στο 70% του σώματός της και γίνεται προσπάθεια να μεταφερθεί στην Αθήνα. Επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 9 πεζοπόρο, 9 ΟΤΑ, 28 εθελοντές, 5 Βυτιοφόρα Ιδιωτικά, 4 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος.

Η φωτιά αυτή την ώρα κατευθύνεται προς την Κατάβαση. Εκκενώθηκε κατασκήνωση προσκόπων στον Μάναδρο και όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΟ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share