Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Εξέλιξη- βόμβα για τον Μαρινόπουλο: Ποιος μπαίνει "σφήνα" στο deal με Σκλαβενίτη και ανατρέπει τα δεδομένα

9 Αυγούστου 2016
Εξέλιξη- βόμβα για τον Μαρινόπουλο: Ποιος μπαίνει

Η εμφάνιση ξένων funds -σ.σ. πληροφορίες αναφέρουν πως επρόκειτο για τα KKR και Bain Capital- μέσω της κατάθεσης την προηγούμενη εβδομάδα πρότασης για την απόκτηση της Μαρινόπουλος, η οποία κρίθηκε ως ανεπαρκής από τις Τράπεζες, επιτάχυνε τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων με τη Σκλαβενίτης, όπως έλεγε στο Capital.gr τραπεζικό στέλεχος που συμμετέχει στις εν εξελίξει συζητήσεις.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος οι διαπραγματεύσεις με τη Σκλαβενίτης εξαιτίας αυτής της "σφήνας" θα μπορούσαν να είχαν οδηγηθεί σε αδιέξοδο κάτι που αποφεύχθη.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες που υπάρχουν οι συζητήσεις μεταξύ της Σκλαβενίτης και των Τραπεζών βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Χθες συνεχίσθηκαν σε τεχνικό επίπεδο και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου επίσημες ανακοινώσεις μαζί με το σχέδιο διάσωσης, την υπογραφή του τελικού MoU και την οριστικοποίηση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης η οποία θα απαιτηθεί μέχρι την ολοκλήρωση του deal, αναμένονται το αργότερο έως τα τέλη του μήνα.

Την ίδια ώρα οι τράπεζες πιέζουν την οικογένεια Μαρινόπουλου, ήτοι τους κ.κ. Λεωνίδα, Πάνο Δ., Πάνο Ι. και Στέφανο Μαρινόπουλο, να δείξουν εμπράκτως αυτή την ύστατη ώρα πως είναι διατεθειμένοι να συνεισφέρουν το ελάχιστο σε ένδειξη καλής πίστης στην προσπάθεια διάσωσης της χειμαζόμενης αλυσίδας. Όπως έλεγε χαρακτηριστικά στο Capital.gr πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις "οι Τράπεζες αναμένουν από την οικογένεια Μαρινόπουλου να βάλει εμπράγματες εξασφαλίσεις. Το ποσό είναι αστείο μπροστά στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της αλυσίδας τους". Σύμφωνα με την ίδια πηγή το ποσό που ζητείται είναι μόλις 10 εκατ. ευρώ με μια εκ των τραπεζών να εμμένει στην "κατάθεση" αυτού του ποσού.

Μαρινόπουλος: Η

Αυτός όμως φαίνεται δεν είναι ο μοναδικός όρος που θέτουν οι τράπεζες, η πλευρά της Σκλαβενίτης αλλά και η αγορά στην οικογένεια Μαρινόπουλου. Πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πως αδιαπραγμάτευτος όρος απ’ όλες τις πλευρές είναι η μη συμμετοχή της οικογένειας Λ. Μαρινόπουλου στην επόμενη μέρα της αλυσίδας, παρά την επιθυμία που έχει εκφράσει η τελευταία και τις πιέσεις που φέρεται ότι ασκεί.

Στο δια ταύτα και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει κάποια ανατροπή της τελευταίας στιγμής, πέρα από τη χρηματοδότηση που ζητά η Σκλαβενίτης για τη διάσωση του δικτύου της Μαρινόπουλος, -πηγές της αγοράς αναφέρουν για δάνειο άνω των 300 εκατ. ευρώ- και το "κούρεμα” των οφειλών προς τους προμηθευτές της Μαρινόπουλος το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμαίνεται μεταξύ 40-50%, κομβικό σημείο είναι να συνταχθεί το συμφωνητικό με βάση το 106Β του πτωχευτικού κώδικα, να περάσει το θέμα από τα διοικητικά συμβούλια των εμπλεκομένων μερών και από τις γενικές τους συνελεύσεις προκειμένου να προχωρήσει η όλη διαδικασία. Επόμενο στάδιο είναι να συναινέσει εγγράφως το 60% των πιστωτών της Μαρινόπουλος στο σχέδιο διάσωσης προκειμένου πριν την εκδίκαση της κύριας αίτησης υπαγωγής που έχει ορισθεί για τις 21 Σεπτεμβρίου, να κατατεθεί η αίτηση για υπαγωγή της Μαρινόπουλος στο άρθρο 106Β του πτωχευτικού κώδικα.

Τα καλύτερα της ημέρας:

Θλίψη... Τραγικό φινάλε στην πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν

Ποιος Παππάς; Δείτε με ποιον έχει πλέον σχέση η Ζοζεφίν…

Πάθη και μυστικά για το άγριο έγκλημα στο Κορωπί: Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις

Τραγικό φινάλε: Μοιραία εξέλιξη στην εξαφάνιση πατέρα και κόρης στην Ηλεία!

Νέο σοκ στην αγορά με λουκέτα σε πασίγνωστη εταιρεία: Κατεβάζουν ρολά 22 καταστήματα - Στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενοι

Δείτε ακόμη στο AthensMagazine.gr:

Θερινά, ταινίες και φεστιβάλ: 10 σούπερ κινηματογραφικοί λόγοι για να σε κρατήσουν τον Αύγουστο στην Αθήνα! (photos & trailer)

«Κινούμαι νομικά εναντίον του…» – Τα πυρά Ελληνίδας παρουσιάστριας για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο!

Αυτά μόνο στην Κίνα γίνονται: Δείτε τι έκανε για να μην πάρει κλήση! (video)

Περίπατος στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου: Όλα όσα δεν γνώριζες για την πιο όμορφη βόλτα του... κόσμου!

Νεκροί δίπλα - δίπλα σε βοσκοτόπι! Έγκλημα ή κάτι άλλο; Συγκλονίζει η νέα τραγωδία

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share