Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νέο σοκ στην αγορά με λουκέτα σε πασίγνωστη εταιρεία: Κατεβάζουν ρολά 22 καταστήματα - Στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενοι

8 Αυγούστου 2016
Νέο σοκ στην αγορά με λουκέτα σε πασίγνωστη εταιρεία: Κατεβάζουν ρολά 22 καταστήματα - Στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενοι

Σε άμεση παύση της χρήσης των σημάτων της πτωχευμένης Neoset υποχρεούνται να προχωρήσουν 22 καταστήματα Neoset, σύμφωνα με την απόφαση 3845/2016 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που αποκλειστικά παρουσιάζει σήμερα το Capital.gr, με πρόεδρο την Πρόεδρο Πρωτοδικών Ιωάννα Μάμαλη.

Πρόκειται για 22 καταστήματα που έχουν αναπτυχθεί με την μέθοδο Franchising και χρησιμοποιούν παράνομα, από το 2013, το σήμα της επιπλοβιομηχανίας που πτώχευσε τον Μάρτιο του 2014. Πίσω από το δίκτυο αυτό καταστημάτων, όπως έχει αποκαλύψει το Capital.gr, βρίσκεται η Furniture New Line ΕΠΕ που ως μητρική και μοναδική μέτοχο έχει την κυπριακή Hazarezo Limited. Πλέον, τα 22 καταστήματα του δικτύου Hazarezo θα πρέπει άμεσα να αφαιρέσουν τα σήματα, κατεβάζοντας, ουσιαστικά, ρολά. Και αυτό δεδομένου ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα που αναπτύσσουν στηρίζεται στη χρήση των brands της Neoset.

Το παράνομο αυτό δίκτυο εμφανιζόταν ότι λειτουργούσε νομότυπα, βάσει, δηλαδή, σύμβασης, που είχε συνάψει τον Ιούνιο του 2012 η Neoset με την κυπριακή εξωχώρια εταιρεία Hazarezo Limited, που είναι η μητρική και μοναδική μέτοχος της Furniture New Line ΜΕΠΕ.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η Hazarezo είναι εταιρεία συμφερόντων του μεγαλομετόχου, ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της Neoset οδήγησε, πριν από μερικές εβδομάδες, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του ιδίου, τριών ακόμα μελών του διοικητικού συμβουλίου της Neoset και της νομίμου εκπροσώπου της Hazarezo Limited για απιστία από κοινού σε βάρος της πτωχευμένης επιπλοβιομηχανίας σε βαθμό κακουργήματος.

Κατεβαίνουν οι ταμπέλες Neoset

Το παζλ συμπληρώνει η απόφαση 3845 που δέχεται την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο σύνδικος της Neoset για απαγόρευση της χρήσης των σημάτων (επιπλοσυνθέσεις Neoset, Neoset κουζίνα, Skouropoulos, Neoset, Neowood, Νεοκατοικείν και Hotel furniture) της πτωχής βιομηχανίας από τη Hazarezo.

Σε διαφορετική περίπτωση, η Αστυνομία θα κληθεί να αφαιρέσει τα σήματα στο πλαίσιο της εκτέλεσης της απόφασης.

Σύμφωνα με την απόφαση, εάν το παράνομο δίκτυο χρησιμοποιήσει τα σήματα Neoset με οποιονδήποτε τρόπο στο μέλλον, τότε θα επιβληθεί χρηματική ποινή στις Hazarezo και Furniture New Line, όπως και προσωπική κράτηση ενός μήνα στην Ε.Φ., που είναι η νόμιμη εκπρόσωπος της τελευταίας.

Ακόμη, το δικαστήριο διατάσσει τη δημοσίευση της απόφασης 3845 στον ημερήσιο τύπο.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται το προσεχές διάστημα ο σύνδικος της Neoset να προχωρήσει στην επιχειρηματική εκμετάλλευση του σήματος, δημοσιεύοντας πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και κατάθεσης προσφορών.

Πώς φθάσαμε στο "λουκέτο" της Neoset II

Σύμφωνα με μία ακόμη δικαστική απόφαση, την 1224/2014, η σύμβαση μεταξύ της Hazarezo Limited και της Neoset είναι άκυρη. Και αυτό επειδή το δικαστήριο θεωρεί ότι η σύμβαση αυτή που καταρτίστηκε τον Ιούνιο του 2012, λύθηκε τον Μάρτιο του 2014 με την κήρυξη της Neoset σε πτώχευση. Έτσι, δόθηκε η άδεια στον σύνδικο της πτώχευσης, να προχωρήσει ο ίδιος στην εκμετάλλευση όλων των σημάτων της Neoset, με όρους περισσότερο προσοδοφόρους για την πτωχευτική περιουσία, αναθέτοντας σε επενδυτή την ανάπτυξη νέου δικτύου. Κατά της συγκεκριμένης απόφασης η Hazarezo κατέθεσε έφεση που έχει οριστεί να εκδικαστεί τον προσεχή Οκτώβριο. Ωστόσο, έως τότε τα 22 καταστήματα της Hazarezo που φέρουν τα σήματα Neoset θα εξακολουθούσαν να παραμένουν ανοιχτά, χωρίς να καταβάλλουν αποζημίωση στο σύνδικο και χωρίς να του παρέχουν αναλυτικά οικονομικά στοιχεία για τις πωλήσεις τους. Με άλλα λόγια, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, η ζημιά στην πτωχευτική περιουσία θα συνεχιζόταν, καθώς, μεταξύ άλλων, κανένας επενδυτής δεν θα ενδιαφερόταν να συνεχίσει τη δραστηριότητα της Neoset, εάν δεν κλείσουν τα 22 καταστήματα που κάνουν χρήση των σημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση Hazarezo - Neoset προέβλεπε την παραχώρηση για 20 χρόνια-με δικαίωμα παράτασης ακόμη 20 χρόνια- στην Hazarezo την εκμετάλλευση του πακέτου franchise της επιπλοβιομηχανίας καθώς και άδεια χρήσης των σημάτων της (Επιπλοσυνθέσεις Neoset, Neoset κουζίνα, Skouropoulos, Neoset, Neowood, Νεοκατοικείν και Hotel furniture) με αντάλλαγμα την πληρωμή δικαιωμάτων χρήσεως κατ’ έτος (royalities) 1% επί των καθαρών λιανικών πωλήσεων των καταστημάτων. Είχε προβλεφθεί ακόμη αμοιβή ένταξης στο δίκτυο (entry fee) ύψους 5.000 ευρώ για κάθε νέα σύμβαση που θα κατήρτιζε η Hazarezo και 1.000 ευρώ για κάθε την κατάρτιση ατομικών συμβάσεων με συνεργάτες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο σύνδικος κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έγιναν δεκτά και γι’αυτό το παράνομο δίκτυο θα πρέπει να πάψει να λειτουργεί κάνοντας χρήση του πακέτου franchising και των σημάτων της Neoset.

Χωρίς προηγούμενο

"Με δύο αποφάσεις σταθμούς, που σηματοδοτούν το τέλος της παράνομης εκμετάλλευσης του περιουσιακού πυρήνα της πτωχευμένης Neoset και της υφαρπαγής σημαντικών εσόδων της πτωχευτικής περιουσίας, η Ελληνική Δικαιοσύνη, για πρώτη φορά παρεμβαίνει στο θολό τοπίο της πτώχευσης μεγάλης επιχείρησης, και σταματά την παράνομη μεθόδευση των ιδιοκτητών της για την λεηλασία της πτωχευτικής περιουσίας και των ασημικών της, πού έχει σαν συνέπεια να καταλείπεται στους πιστωτές της το κουφάρι της εταιρείας σημειώνει στο Capital.gr ο Πολυχρόνης Καρσαμπάς, δικηγόρος και εκπρόσωπος ομάδας πιστωτών της Neoset.

Όπως σημειώνουν δικαστικές πηγές, η απόφαση αυτή, που εκδόθηκε σε εφαρμογή της 1224/2014, είναι μοναδική στα ελληνικά χρονικά. Χτυπά στην "καρδιά" τη "φόρμουλα" της επαναλειτουργίας χρεοκοπημένων εταιρειών μέσω παρένθετων, κυρίως εξωχώριων, εταιρειών, σε βάρος των εργαζομένων και των πιστωτών μίας πτωχής εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι το Capital.gr πρώτο, με σειρά δημοσιευμάτων από το 2013,έχει φέρει στη δημοσιότητα στοιχεία για την λειτουργία του παράπλευρου δικτύου που είχε στηθεί, χρησιμοποιώντας, παράνομα, όπως προκύπτει από τις δικαστικές αποφάσεις, τα brands της Neoset.

Τα καλύτερα της ημέρας:

Θλίψη: Πέθανε γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος

Ποιος Παππάς; Δείτε με ποιον έχει πλέον σχέση η Ζοζεφίν…

Πάθη και μυστικά για το άγριο έγκλημα στο Κορωπί: Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις

Τραγικό φινάλε: Μοιραία εξέλιξη στην εξαφάνιση πατέρα και κόρης στην Ηλεία!

Δείτε ακόμη στο AthensMagazine.gr:

Θερινά, ταινίες και φεστιβάλ: 10 σούπερ κινηματογραφικοί λόγοι για να σε κρατήσουν τον Αύγουστο στην Αθήνα! (photos & trailer)

«Κινούμαι νομικά εναντίον του…» – Τα πυρά Ελληνίδας παρουσιάστριας για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο!

Αυτά μόνο στην Κίνα γίνονται: Δείτε τι έκανε για να μην πάρει κλήση! (video)

Περίπατος στη Διονυσίου Αρεο

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share