Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκ στο Σισμανόγλειο: Ασθενής πήγε να βιάσει νοσηλεύτρια!

23 Μαΐου 2016
Σοκ στο Σισμανόγλειο: Ασθενής πήγε να βιάσει νοσηλεύτρια!

Την καταγγελία για το πρωτοφανές περιστατικό -τουλάχιστον για γενικό νοσοκομείο- έκανε σήμερα η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την αποδιοργάνωση της ψυχικής Υγείας.

Η ΠΑΣΥΝΟ -ΕΣΥ αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι με αφορμή την επίθεση ενός ασθενή, ο οποίος νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του Γ.Ν.Α. «Σισμανόγλειο», σε ασθενή και σε νοσηλεύτρια με σκοπό να τις βιάσει, την περασμένη Κυριακή, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την αδιαφορία με την οποία διαχειρίζεται τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, έχοντας έτσι οδηγήσει στην πλήρη αποδιοργάνωσή τους.

Η τραγική υποστελέχωση από νοσηλευτές, η έλλειψη κατάλληλων δομών και τα υψηλά ποσοστά ακούσιας νοσηλείας, συντελούν ώστε η καθημερινότητα των εργαζομένων στις ψυχιατρικές δομές να είναι εφιαλτική.
Για ακόμη μία φορά καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να σκύψει με προσοχή και σοβαρότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, γιατί το μόνο που κάνει μέχρι τώρα, είναι να τις εγκαταλείπει στη μοίρα τους, ματαιώνοντας με αυτό τον τρόπο την πολυθρύλητη ψυχιατρική μεταρρύθμιση και εκθέτοντας ασθενείς και προσωπικό σε σοβαρό κίνδυνο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Βόμβα από το facebook: Αυτά τα προφίλ θα κλείσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας!



Θα σας πέσει το κεφάλι: Τα πόσα - μαμούθ για την προβολή των τραπεζών στα ΜΜΕ!



21 Έλληνες και ξένοι άνδρες που παντρεύτηκαν…τις κόρες τους – Δείτε ποιοι είναι!



Το γνώριζες αυτό; Τι σημαίνει αν δεις τον πρώην σου στον ύπνο σου;

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share