Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Χειρόφρενα στα ΜΜΜ: Ακόμη μια απεργία που θα κάνει δύσκολη την ζωή των Αθηναίων - Δείτε ποια δεν θα λειτουργήσουν το Σαββατοκύριακο

21 Μαΐου 2016
Χειρόφρενα στα ΜΜΜ: Ακόμη μια απεργία που θα κάνει δύσκολη την ζωή των Αθηναίων - Δείτε ποια δεν θα λειτουργήσουν το Σαββατοκύριακο

Σε Οδύσσεια μετατρέπονται οι μετακινήσεις από σήμερα έως και τα ξημερώματα της Δευτέρας, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες τραβούν χειρόφρενο σε όλα τα μέσα μεταφοράς, επειδή αντιδρούν στη μεταβίβαση των Εταιρειών Αστικών Συγκοινωνιών στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών, θυγατρική του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι με την υπαγωγή των εταιρειών στο υπερταμείο ανοίγει διάπλατα η πόρτα για την ιδιωτικοποίησή τους.

Σήμερα, Σάββατο ξεκινούν 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στο Μετρό, το Τραμ και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο.

Ακινητοποιημένα θα είναι, από τα ξημερώματα της Κυριακής έως τα ξημερώματα της Δευτέρας τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Κανονικά θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος το Σαββατοκύριακο, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, άμεσα, επειδή οι επιβάτες έχουν, ήδη, προμηθευτεί εισιτήρια για ταξίδια το Σάββατο και την Κυριακή.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣ, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, δήλωσε ότι στόχος είναι να ελαχιστοποιήσουν την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Τις προσεχείς ημέρες θα συνεδριάσει η ΠΟΣ, προκειμένου να αποφασίσει εάν και πότε θα προχωρήσει σε απεργία.

Ωστόσο, τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου τα συνδικαλιστικά σωματεία, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Οι εργαζόμενοι σε όλους τους συγκοινωνιακούς φορείς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή, στις 17:00, στο Σύνταγμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Βόλος: Η 40αρα ήθελε καυτές εμπειρίες με "τεκνό" και δείτε τελικά τι της έκανε ο 21χρονος

Μεγάλη προσοχή: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού! Η ΕΜΥ προειδοποιεί για ακραία καιρικά φαινόμενα

Το video με τον Άδωνι Γεωργιάδη που έχει προκαλέσει χαμό: «Με τα δύο χέρια αδερφέ! Μη σταματάς...»

Έπαθε εγκεφαλικό η Ελένη Μενεγάκη! Ο σκηνοθέτης έδειξε τα παιδιά της on air και ακολούθησε χαμός

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share