Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φρίκη δίχως προηγούμενο: Συντηρητής προσφυγικού καταυλισμού βίαζε ανήλικα παιδιά σε τουαλέτες!

13 Μαΐου 2016
Φρίκη δίχως προηγούμενο: Συντηρητής προσφυγικού καταυλισμού βίαζε ανήλικα παιδιά σε τουαλέτες!

Η Τουρκία συγκλονίζεται σήμερα από την αποκάλυψη μιας σειράς σεξουαλικών επιθέσεων σε βάρος μικρών παιδιών, προσφύγων από τη Συρία, που ζούσαν σε έναν καταυλισμό ο οποίος παρουσιάζεται από τις τουρκικές αρχές ως "υποδειγματικός".

Ένας συντηρητής του προσφυγικού καταυλισμού του Νιζίπ, στην επαρχία του Γκαζιάντεπ, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, κατηγορείται ότι βίασε τουλάχιστον οκτώ παιδιά ηλικίας από 8 έως 12 ετών την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με το πρακτορείο Ντογάν.

Η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (ADP) της τουρκικής κυβέρνησης, που διαχειρίζεται τον καταυλισμό αυτό, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι "παρακολουθεί στενά" αυτήν την υπόθεση. Στον καταυλισμό αυτό ζουν σε σκήνες 10.800 πρόσφυγες.

Πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ επισκέφθηκαν τον περασμένο μήνα τον γειτονικό καταυλισμό Νιζίπ 2. Ο Τουσκ έπλεξε μάλιστα το εγκώμιο της Άγκυρας λέγοντας ότι η Τουρκία δίνει στον κόσμο "το καλύτερο παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να αντιμετωπίζουμε τους πρόσφυγες".

Το αντιπολιτευόμενο Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) ζήτησε τη διεξαγωγή κοινοβουλευτικές έρευνας και σκοπεύει να στείλει αύριο στο Νιζίπ μια αντιπροσωπεία του, ανέφερε μέσω του Twitter ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του, Βέλι Άγκμπαμπα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Birgun ο συντηρητής, που συνελήφθη τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενδέχεται να βίασε ακόμη και 30 παιδιά. Οι οικογένειές τους όμως δεν κατήγγειλαν το γεγονός στη δικαιοσύνη γιατί φοβόντουσαν ότι θα απελαθούν. Οι εισαγγελικές αρχές έχουν ζητήσει την καταδίκη του δράστη σε κάθειρξη 289 ετών.

Το πρακτορείο Ντογκάν μετέδωσε ότι ο συντηρητής παρέσερνε τα θύματά του στις τουαλέτες και τα βίαζε αφού τους υποσχόταν χρήματα: από 1,5 έως 5 τουρκικές λίρες, δηλαδή 0,45-1,5 ευρώ.

Η AFAD έλαβε μέτρα για να αποφευχθούν νέα επεισόδια αυτού του είδους" ανέφερε η υπηρεσία στην ανακοίνωσή της, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η Τουρκία φιλοξενεί στο έδαφός της τρία εκατομμύρια πρόσφυγες, εκ των οποίων τα 2,7 εκατομμύρια είναι Σύροι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σοκ: Πυροβολισμοί σε γνωστό κλαμπ της Θεσσαλονίκης!



Πασίγνωστος Έλληνας τραγουδιστής έκανε ερωτικό τρίο στο καμαρίνι του με μάνα και έγκυος κόρη! Για ποιον πρόκειται;



Ανατριχίλα: Η ιστορία που κρύβεται πίσω από το τραγούδι του Παντελίδη, «Της Καρδιάς Μου Το Γραμμένο»! (VIDEO)



Απίστευτο: Ρατσιστική επίθεση δύο μουσουλμάνων γυναικών σε κοπέλα στο Μετρό! Την αποκαλούσαν π@ρν@ γιατί...!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share