Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

H χώρα τραβάει... χειρόφρενο: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ, ποια καταστήματα θα ανοίξουν και όλα όσα θα συμβούν από το γενικό μπλακ άουτ!

7 Μαΐου 2016
H χώρα τραβάει... χειρόφρενο: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ, ποια καταστήματα θα ανοίξουν και όλα όσα θα συμβούν από το γενικό μπλακ άουτ!

Σε απεργιακό μπλακ άουτ βρίσκεται η χώρα, με τα συνδικάτα να να αντιδρούν στη φορολογική και ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα καταθέσει η κυβέρνηση την Κυριακή στη Βουλή.

Φρένο στα ΜΜΜ

Χωρίς λεωφορεία, Μετρό, ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ θα παραμείνει η Αθήνα και το Σάββατο, με τους εργαζομένους να προχωρούν και την Κυριακή σε απεργία και να κινούνται από τις 09:00 μέχρι τις 21:00.

ΟΣΕ και Προαστιακός δεν θα λειτουργήσουν τόσο το Σάβββατο όσο και την Κυριακή.

Δεμένα θα είναι και τα πλοία μέχρι και την Τρίτη, όπως είναι ήδη γνωστό.

48ωρη και η ΑΔΕΔΥ

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΟΠ-ΟΤΑ, συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση, που μεταξύ άλλων καταλήψεις σε δημαρχεία, ΧΥΤΑ, δημοτικά γκαράζ και άλλα δημοτικά κτίρια στην Αττική. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Στην Αθήνα ξανά οι αγρότες

Επιστρέφουν στην Αθήνα οι αγρότες, με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων να τους ζητά να δηλώσου παρών στο «παναγροτικό - παλλαϊκό συλλαλητήριο» στην Αθήνα, το Σάββατο (7 Μαΐου), στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια.

Κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή

Κλειστά θα παραμείνουν την Κυριακή τα καταστήματα με την ΓΣΕΕ να κηρύσσει 24ωρη απεργία, στην οποία θα συμμετάσχουν η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ.

Χωρίς δελτία ειδήσεων

Με απόφαση της ΠΟΕΣΥ στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι με 48ωρη απεργία, που θα τελειώσει το πρωί της Κυριακής στις 6 το πρωί.

Λουκέτο και τα πρατήρια καυσίμων

Στην απεργία θα συμμετάσχει την Κυριακή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) μετά από έκτακτη συνέλευση.

«Πρέπει η Κυβέρνηση αλλά και οι δανειστές να αντιληφθούν ότι εκπροσωπούμε έναν κλάδο εξαντλημένο, υπό πολυετή οικονομική επίθεση, ανίκανο να δεχτεί υπέρμετρη «ασφαλιστική φορολογία» και έναν κόσμο αγανακτισμένο, ο οποίος, κάθε φορά που καταφέρνει να επιβιώνει στο τέλος κάθε μήνα, αντί για συνειδητή επιβράβευση δέχεται κατά ριπάς νέα απρόβλεπτα πυρά και προβλήματα τύπου «λερναίας ύδρας» που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητά του και δραματικά αγωνιώδη την προσπάθειά του να κρατήσει το μαγαζί του και την επιχείρησή του σε λειτουργία», σημειώνει η ανακοίνωση.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ποδαράτο και... Άγιος ο Θεός: Δείτε πότε θα κινηθούν ξανά τα ΜΜΜ στην Αθήνα - Tι ισχύει για Μετρό, Ηλεκτρικό, Τρόλεϊ, Λεωφορεία και Τραμ αναλυτικά

Γεμίστε τα ρεζερβουάρ: Κλείνουν και τα βενζινάδικα! Δείτε πότε...

Για πρώτη φορά: Φωτογραφίες μέσα από το κτήμα που έγινε το μοιραίο περιστατικό με τα ροτβάιλερ και τον 5χρονο! Αυτά υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες

O πιο υπέροχος γάμος όλων των εποχών έγινε στο Πήλιο! Τί συνέβη και μιλά γι αυτόν όλη η Ελλάδα! (PHOTOS)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ: Ο χύμος που νικάει τον καρκίνο σε 42 ημέρες! Θεράπευσε πάνω από 45.000 ανθρώπους από καρκίνο και άλλες ανίατες ασθένειες

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share