Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βαρουφάκης: "Δεν θα είμαι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ" (PHOTOS)

21 Αυγούστου 2015
Βαρουφάκης:

Την στάση που θα κρατήσει στις επικείμενες εκλογές ξεκαθαρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Nouvel Observateur, μία ημέρα πριν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώσει την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανοίγει τα χαρτιά του λέγοντας ότι δεν θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «δεν θα είναι υποψήφιος ενός κόμματος το οποίο θα έχει ως στόχο την εφαρμογή της απόφασης της 13ης Ιουλίου».

Το γαλλικό περιοδικό συνάντησε και φωτογράφισε τον Γιάνη Βαρουφάκη στη βίλα του στην Αίγινα, και τον βρήκε χαμογελαστό και χαλαρό φαινομενικά, ενώ η σύζυγός του Δανάη και ένας κοινός τους φίλος κάθονταν στην βεράντα και απολάμβαναν τη μαγευτική θέα του Αργοσαρωνικού.

Σημεία της συνέντευξης :

«Αντιταχθήκατε στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για αποδοχή των προτάσεων των δανειστών στις 13 Ιουλίου. Υπάρχει ενδεχόμενο να είστε υποψήφιος με κάποιο άλλο κόμμα σε πιθανές εκλογές;
Δεν μπορώ να είμαι μέρος ενός κόμματος το οποίο θα έχει ως στόχο την εφαρμογή της απόφασης της 13ης Ιουλίου, ακόμη κι αν αυτό το κόμμα έχει ευρεία αποδοχή από το λαό.
Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφοντας από τη Διάσκεψη Κορυφής έθεσε ένα συγκεκριμένο δίλημμα: Είτε αποδεχόμαστε τη συγκεκριμένη συμφωνία είτε το σχέδιο Σόιμπλε για έξοδο της χώρας από το ευρώ τίθεται σε εφαρμογή.
Σε αυτό ακριβώς το δίλημμα έγκειται και η διαφωνία μου με τον Αλέξη Τσίπρα. Προσωπικά πιστεύω πως η αποδοχή του τρίτου μνημονίου είναι ουσιαστικά η αφετηρία για την έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Είναι η συγκεκριμένη συμφωνία η αρχή για την εφαρμογή του σχεδίου Σόιμπλε. Το τρίτο μνημόνιο πέρα από μία μη βιώσιμη συμφωνία είναι ουσιαστικά η αποδοχή του τέλους για τη χώρα στο ευρώ».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share