Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Την ώρα που στην Ελλάδα τα λαμόγια τη γλιτώνουν: Στην Κύπρο ψάχνουν στοιχεία για να βάλουν τους τραπεζίτες φυλακή

1 Ιουνίου 2015
Την ώρα που στην Ελλάδα τα λαμόγια τη γλιτώνουν: Στην Κύπρο ψάχνουν στοιχεία για να βάλουν τους τραπεζίτες φυλακή

Η Νομική Υπηρεσία αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε σχέση με τα προνομιακά δάνεια που παραχωρήθηκαν από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, τονίζοντας ότι γίνεται προσπάθεια για να συγκεντρωθούν στοιχεία, ώστε να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης όσοι ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία του τόπου.

Ο κύριος Νικολάου επιβεβαίωσε ότι ανάμεσα στα άτομα που πρόκειται να συλληφθούν είναι πρώην υψηλόβαθμα στελέχη χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Δυστυχώς, είπε, τα προβλήματα δεν τα προκάλεσαν οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι, αλλά εκείνοι οι οποίοι είχαν την ευθύνη για την διαχείριση του τραπεζικού συστήματος. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΡΙΚ οι υποθέσεις που αφορούν το συνεργατισμό βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ παρόμοιες υποθέσεις διερευνώνται στην Τράπεζα Κύπρου και την πρώην Λαϊκή.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες επίκεινται συλλήψεις σε σχέση με τα προνομιακά δάνεια που παραχωρήθηκαν από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης είπε ότι για την υπόθεση αυτή έχουν ληφθεί αρκετές καταθέσεις, επισημαίνοντας ότι η διερεύνηση της υπόθεσης αυτής βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Ανέφερε, τέλος, ότι το εάν και πότε θα γίνουν συλλήψεις θα το αποφασίσουν οι ανακριτές της υπόθεσης σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία η οποία εποπτεύει και καθοδηγεί τις έρευνες για την οικονομία.

Πηγή: kathimerini.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share