Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ρόδος: Το ασύλληπτο κόλπο με τα πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και τα ρέστα που τους έκαναν πλούσιους!

19 Ιανουαρίου 2015
Ρόδος: Το ασύλληπτο κόλπο με τα πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ  και τα ρέστα που τους έκαναν πλούσιους!

Οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης εφάρμοζαν παντού και πάντα την ίδια συνταγή...

Ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών η οποία μετατρέπεται προς 5 ευρώ την ημέρα, επιβλήθηκε χθες (18-01-2014) από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε 37χρονο από το Κερατσίνι Αττικής και 33χρονη από τη Γεωργία που κατηγορούνταν για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό και οι δύο κατηγορούμενοι διατήρησαν τις ποινές που τους είχαν επιβληθεί και πρωτόδικα, τον Ιούνιο του 2013 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορείται και 26χρονη από την Αρμενία η οποία αναζητείται με ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί σε βάρος της για άλλη υπόθεση επίσης παραχάραξης, χωρίς όμως να έχει μέχρι σήμερα συλληφθεί. Η συγκεκριμένη κατηγορούμενη από την Αρμενία στο πρωτόδικο δικαστήριο κρίθηκε ένοχη ερήμην και καταδικάστηκε συνολικά σε κάθειρξη 11 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί στα μέσα Σεπτεμβρίου 2008 από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου οι οποίοι μέσα σε λίγες ώρες και μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση εντόπισαν και συνέλαβαν τον 37χρονο και τις δύο γυναίκες.

Στη κατοχή των δραστών είχαν βρεθεί συνολικά 27 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ αρίστης κατασκευής, τα οποία επρόκειτο να διατεθούν σε καταστήματα της περιοχής, καθώς και το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ που εκτιμάται από την αστυνομία ότι ήταν το «κέρδος» τους από τις μέχρι τότε συναλλαγές τους. Το σχέδιο των δραστών απλό αλλά αποτελεσματικό. Πήγαιναν σε κάποιο κατάστημα, αγόραζαν κάτι μικρής αξίας περίπου 20 ευρώ, έδιναν το πλαστό χαρτονόμισμα των 100 ευρώ, έπαιρναν ρέστα, τα οποία βέβαια ήταν αληθινά και έφευγαν ανενόχλητοι.

Πηγή: rodiaki.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share