Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ο Αύγουστος Κορτώ και ο σύζυγός του Τάσος θέλουν να ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ παιδί!

5 Δεκεμβρίου 2014
Ο Αύγουστος Κορτώ και ο σύζυγός του Τάσος θέλουν να ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ παιδί!

Ξέρει ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι εφικτό. Ομως είναι κάτι που ο Αύγουστος Κορτώ θέλει να κάνει και πιστεύει πως θα τα καταφέρει.

Να υιοθετήσει ένα παιδί και να το μεγαλώσει με τον σύζυγό του Τάσο, τον επί χρόνια σύντροφό του που πρόσφατα παντρεύτηκε στο εξωτερικό, όσο στην Ελλάδα παραμένει αίτημα των ομοφυλόφιλων -και όχι μόνο- η δυνατότητα του γάμου και όσο ο υπουργός Δικαιοσύνης το απορρίπτει με αναφορές στη φύση των ανθρώπων...

Μιλώντας στο περιοδικό Antivarious, ο συγγραφέας εξηγεί πως όχι, πρακτικά δεν άλλαξε κάτι ο γάμος στη σχέση του με τον σύντροφό του. Οι δυο τους παντρεύτηκαν τον Νοέμβριο στη Νέα Υόρκη. Ομως «πήραμε κουράγιο ότι η χώρα στην οποία επιστρέφουμε, ακόμα κι αν στερείται ελευθεριών, δεν είναι σε καμία περίπτωση καμένο χαρτί για το οποίο θα πρέπει να απελπιζόμαστε. Όταν σου εύχονται μανάδες "να ζήσετε και με ένα παιδάκι πια ως γονείς" συνειδητοποιείς ότι βρίσκεται κόσμος στο πλευρό σου».

Ετσι, στην ερώτηση αν η υιοθεσία είναι στα σχέδιά του, απαντά: «Εννοείται. Ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι εφικτό. Είμαστε και οι δύο υπέρ της υιοθεσίας. Ξέρουμε ότι θέλουμε να μεγαλώσουμε ένα παιδί».

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share