Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021

Σκοτώθηκε αμερικανός τζιχαντιστής στη Συρία! Τρόμος στις Ηνωμένες Πολιτείες με το κύμα των τζιχαντιστών

27 Αυγούστου 2014
Σκοτώθηκε αμερικανός τζιχαντιστής στη Συρία! Τρόμος στις Ηνωμένες Πολιτείες με το κύμα των τζιχαντιστών

Καθώς οι περιπτώσεις πολιτών των χωρών της Δύσης που συμμετέχουν στους τζιχαντιστές ολοένα και πληθαίνουν, η αμερικάνικη κυβέρνηση ανακοίνωσε πως ένας αμερικανός πολίτης, ο οποίος ήταν ύποπτος για τη συμμετοχή του στις ομάδες των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που έχουν υπό τον έλεγχό τους μεγάλες περιοχές του Ιράκ και της Συρίας σκοτώθηκε στη Συρία.

«Γνωρίζαμε για την παρουσία τουαμερικανού πολίτη Ντάγκλας ΜακΆρθουρ-ΜακΚέιν στη Συρία και επιβεβαιώσαμε το θάνατό του», δήλωσε η εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών Κάιτλιν Χάιντεν. «Συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε κάθε εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας για να αποτρέψουμε άτομα να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και να συμμετάσχουν στις βιαιότητες των τζιχαντιστών και παρακολουθούμε όσους επιστρέφουν», πρόσθεσε.

Αμερικανός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί είπε στο Reuters ότι το FBI ερευνούσε τον θάνατο του Μακέιν, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μέσω της εκπροσώπου του ανέφερε ότι αξιωματούχοι είχαν έρθει σε επαφή με την οικογένειά του και παρείχαν «προξενική συνδρομή».

Ο θείος του Κέν Μακέιν, δήλωσε στο CNN ο ανιψιός του είχε ασπασθεί το Ισλάμ πριν από αρκετά χρόνια και ταξίδεψε στην περιοχή μέσω της Τουρκίας για να πολεμήσει ως ένας τζιχαντιστής.

Ο θάνατός του Aμερικανού έρχεται μετά από αυτόν ενός 22χρονου από τη Φλόριντα ο οποίος πραγματοποίησε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας τον περασμένο Μάιο. Τον Ιούλιο συνελήφθη στο Ντένβερ μια γυναίκα η οποία υπήρχε υποψία ότι επιχειρούσε να πετάξει προς τη Συρία για να υποστηρίξει τους ισλαμιστές αντάρτες, ενώ άλλοι δύο άνδρες συνελήφθησαν στο Τέξας με παρόμοιες κατηγορίες τον Ιούνιο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share