Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Νέα υπόθεση "μικρής Μαρίας": Εξέταση DNA σε κατάξανθο μωρό που είχε Ρομά στη Ρόδο! Πώς είναι το αγοράκι που βρέθηκε;;;

15 Ιουνίου 2014
Νέα υπόθεση

Την προσοχή των αρχών της Ρόδου τράβηξε μία υπόθεση που θυμίζει εκείνη της μικρής Μαρίας στα Φάρσαλα, η οποία είχε απασχολήσει το πανελλήνιο πριν από μερικούς μήνες. Ηδη έχει διαταχθεί η διενέργεια εξετάσεων, για να εξακριβωθεί η ταυτότητα ενός μωρού.

Πρόκειται για ένα κατάξανθο αγοράκι με γαλανά μάτια, 1,5 έτους, το οποίο είχε μαζί της μία Ρομά ενώ επαιτούσε στην πλατεία Κύπρου της Ρόδου. Η υπόθεση έφτασε στις αρχές όταν πολίτες παρατήρησαν ότι η γυναίκα φερόταν άσχημα στο μικρό παιδί και συχνά το χτυπούσε ενώ εκείνο έκλαιγε. Σύμφωνα με τη Ροδιακή, η ίδια γυναίκα ήταν στο νησί και πριν από ένα χρόνο και επαιτούσε, στο ίδιο σημείο.

Με εντολή της αρμόδιας Αντεισαγγελέως το αγοράκι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας., ενώ σε βάρος της γυναίκας, που είναι από τη Ρουμανία, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για έκθεση και της έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια. Παράλληλα γίνεται προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν το μωρό ανήκει στην οικογένεια της γυναίκας ή έχει τελεστεί το αδίκημα της αρπαγής.

Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας έχει ζητηθεί να γίνει εξέταση DNA, να προσκομιστούν όλα τα ληξιαρχικά έγγραφα της οικογένειας της Ρουμάνας, αλλά και τα όποια έγγραφα υπάρχουν από νοσοκομείο της πρωτεύουσας στο οποίο φέρεται ότι η γυναίκα γέννησε το αγόρι.

iefimerida.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share