Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ! O Μπόμπι Κένεντι διέταξε τη ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ της Μέριλιν Μονρόε!(Photos)

17 Μαΐου 2014
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ! O Μπόμπι Κένεντι διέταξε τη ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ της Μέριλιν Μονρόε!(Photos)

Δολοφονία με ένεση με βαρβιτουρικά και όχι αυτοκτονία- και μάλιστα έπειτα από εντολή του Μπόμπι Κένεντι- ήταν ο θάνατος της Μέριλιν Μονρόε, σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που έρχεται να προστεθεί σε αυτά που προσπαθούν να ρίξουν φως στις τελευταίες ώρες της θρυλικότερης ξανθιάς του κινηματογράφου.

Ο φόβος ότι η ηθοποιός θα αποκάλυπτε τα βρώμικα μυστικά της οικογένειας Κένεντι, τα οποία κρατούσε σε ένα μικρό κόκκινο ημερολόγιο, ήταν ο λόγος που ο Μπόμπι Κένεντι αποφάσισε να της κλείσει το στόμα για πάντα, ενορχηστρώνοντας τη δολοφονία της στις 4 Αυγούστου του 1962. Μάλιστα, δεν ήταν μόνος του. Σε αυτό συνωμότησε με τον σύζυγο της αδερφής του, Πίτερ Λόφορντ και τον ψυχίατρο της Μονρόε, Ραλφ Γκρίνσον, ο οποίος και της έκανε τη θανατηφόρο ένεση με πεντοβαρβιτάλη.

Ολα αυτά αποκαλύπτονται στο νέο βιβλίο των Τζέι Μαργκόλις και Ρίτσαρντ Μπάσκιν, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της Daily Mail. «Ο Μπόμπι Κένεντι ήταν αποφασισμένος να της κλείσει το στόμα, ανεξάρτητα από τις συνέπειες», αποκάλυψε ο Πίτερ Λόφορντ αργότερα, σύμφωνα με τους συγγραφείς, συντετριμμένος από τις τύψεις για τη συμμετοχή του στη δολοφονία της σταρ. «Ηταν το πιο τρελό πράγμα που έκανα. Ημουν αρκετά τρελός για να επιτρέψω να συμβεί», είχε πει ακόμη.

Σύμφωνα με το βιβλίο, μάρτυρες της δολοφονίας ήταν ο τραυματιοφορέας Τζέιμς Χαλ, που έφτασε στο σπίτι της Μονρόε και είδε τον ψυχίατρο να της κάνει την ένεση στην καρδιά, με αγριότητα, προκαλώντας κάταγμα σε ένα πλευρό με τη βελόνα.

Η θυελλώδης σχέση του Μπόμπι Κένεντι με την Μονρόε ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1962, όταν ο αδερφός του τον έστειλε στο Λος Αντζελες για να πείσει την ηθοποιό να σταματήσει να του τηλεφωνεί στο Λευκοί Οίκο. Εκείνος όμως κατέληξε στο κρεβάτι μαζί της.

Οταν έπειτα από λίγο καιρό άρχισε να αποτραβιέται, εκείνη τον απείλησε ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα αποκαλύψει τις σχέσεις της και με τους δύο αδερφούς Κένεντι, όπως και όλα τα επικίνδυνα μυστικά που γνώριζε για την οικογένεια και κατέγραφε σε ένα κρυμμένο ημερολόγιο. Ο Μπόμπι Κένεντι απαίτησε να μάθει πού ήταν κρυμμένο αυτό, ουρλιάζοντας στην ηθοποιό- σύμφωνα με το βιβλίο- αλλά εκείνη αρνήθηκε να του αποκαλύψει.

Η επόμενη κίνησή του ήταν να προσεγγίσει τον ψυχίατρο της ηθοποιού, Ραλφ Γκρίνσον, με τον οποίο επίσης είχε ερωτικές σχέσεις, απειλώντας με τη σειρά του ότι θα τις αποκαλύψει δημοσίως. Σύμφωνα με τους συγγραφείς, με αυτό τον τρόπο τον παγίδευσε ώστε να «φροντίσει» την Μονρόε.

Ο Μπόμπι Κένεντι έκανε την τελευταία του επίσκεψη στο σπίτι της ηθοποιού, το απόγευμα της 4ης Αυγούστου του 1962, έχοντας μαζί του τον Λόφορντ. Ο τελευταίος βγήκε στην πισίνα, όσο οι δύο τους συζητούσαν στο σπίτι. Επειτα από έναν δεκάλεπτο καβγά, με την Μονρόε να απειλεί ότι θα τα αποκαλύψει όλα την επόμενη ημέρα, εκείνη άρπαξε ένα μικρό μαχαίρι και το έτεινε προς τον εραστή της. Ο Λόφορντ της άρπαξε το χέρι και το πέταξε μακριά. «Ο Μπόμπι σκέφτηκε ότι έπρεπε να καλέσουμε τον δρ. Γκρίνσον και να του ζητήσουμε να έρθει», διηγήθηκε ο Λόφορντ.

Οι γείτονες είδαν τον Μπόμπι Κένεντι να φεύγει και να επιστρέφει το ίδιο βράδυ, με τους δύο σωματοφύλακές του. Ο ένας της έκανε ηρεμιστική ένεση, ενώ όσο εκείνη ήταν ζαλισμένη ο Κένεντι και ο Λόφορντ έκαναν το σπίτι άνω- κάτω ψάχνοντας το ημερολόγιο.

Η ένεση δεν αποδείχθηκε αρκετή για να την ηρεμήσει τελικά, με αποτέλεσμα οι δύο σωματοφύλακες να την κρατούν ακινητοποιημένη στο έδαφος, σκίζοντας τα ρούχα της και δίνοντάς της χάπια. Οι τέσσερις άνδρες αποχώρησαν τελικά και η οικονόμος της Μονρόε την βρήκε στο κρεβάτι, με το κεφάλι της να κρέμεται. Κάλεσε ασθενοφόρο πιστεύοντας ότι είχε πάρει υπερβολική δόση.

Οταν έφτασε το ασθενοφόρο την βρήκαν γυμνή. Αφού της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, εκείνη κατάφερε να αναπνεύσει πάλι. Τότε εμφανίστηκε ο γιατρός της, ο δρ. Γκρίνσον. Σύμφωνα με έναν από τους άνδρες του ασθενοφόρου, ο ψυχίατρος εσκεμμένα έδωσε εντολές και πρώτες βοήθειες στη συνέχεια και έβγαλε από την τσάντα του μία μεγάλη ένεση. Της χορήγησε το φάρμακο με άγριο τρόπο, κάτι που έγινε μπροστά στα μάτια του Λόφορντ- ο οποίος είχε επιστρέψει- και ενός αστυνομικού. «Υπήρχαν πέντε μάρτυρες στη δολοφονία. Τρεις από αυτούς (σ.σ. ο Λόφορντ και οι δύο άνδρες του ασθενοφόρου) δηλώνουν ότι ο Ραλφ Γκρίνσον ήταν υπεύθυνος για το θάνατό της», γράφει το νέο βιβλίο.

iefimerida.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share